Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Antalya Bilim Üniversitesi'ne Yeni Rektör

Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede bugün yayımlanan 'Atama ve Görevden Alma' kararlarına göre Antalya Bilim Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin oldu.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmzasıyla Antalya Bilim Üniversitesi'ne Yeni Rektör

Söz konusu kararlara göre Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. İsmail Yüksek görevinden alındı yerine Prof. Dr. Semih Ekercin atandı. Peki, Antalya Bilim Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin kimdir?

ÜST DÜZEY İKİ ATAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevlerine de yeni atamalar yapıldı. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Yavuz Selim Kıran getirildi. Devlet Denetleme Kurulu üyesi Abdulkadir Polat da Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı oldu.

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Semih Ekercin kimdir?

22 Kasım 1971 yılında Konya’da dünyaya gelen Semih Ekercin ilk ve orta öğreniminin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

1997-2007 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Yüksek Lisans ve Doktora derecesi aldı. 2008 yılında Yardımcı Doçent, 2010’da Doçent ve 2015 yılında Profesörlük kadrosuna atandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fotogrametri Anabilim Dalında öğretim üyeliğine devam eden Ekercin, 2023 yılında Dekanlık görevine getirildi.

Akademik süre içinde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Fakülte Temsilciliği, Ortak Eğitim Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. ABD’de 2013 yılında Minnesota Üniversitesinde (Remote Sensing and Geospatial Analysis Laboratory), 2014-2015 yıllarında Texas Üniversitesi’nde (UT@Austin, Bureau of Economic Geology) misafir araştırmacı olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası birçok projede yürütücü/araştırmacı olarak görev aldı.

Motosiklet tutkunu olan Ekercin, Klasik Türk Mûsikîsi ile ilgilenmekte olup Tanbur icra etmektedir. Çok iyi düzeyde İngilizce ile az düzeyde Arapça bilen Ekercin, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet