MEB'den öğrencilere yeni karar! Açık öğretim geçiş kapısı kapanıyor

Son dakika gelişmesine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan önemli bir karar öğrencileri üzecek nitelikte. Özellikle yeni eğitim-öğretim yılının başlaması öncesinde gündeme gelen bir dizi düzenlemeyle beraber, Açık Öğretim liselerine geçiş sistemi tamamen sona eriyor.

Yayınlanma:
MEB'den öğrencilere yeni karar! Açık öğretim geçiş kapısı kapanıyor

MEB, geçtiğimiz günlerde gündemi meşgul eden devamsızlık ve cep telefonu kullanımına ilişkin alınan kararlarla dikkat çekmişti. Ancak bugün gelen son dakika açıklaması, Açık Öğretim liselerine geçiş konusunu merak edenleri şaşırtacak cinsten.

AÇIK LİSEYE GEÇİŞ ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasına göre, Örgün ortaöğretim kurumlarından Açık Öğretim liselerine geçiş sistemi tamamen kaldırıldı. Bu karar, yeni eğitim öğretim döneminin başlamadan önce duyurulmuştu ancak şimdi resmiyet kazanmış bulunuyor. Artık Açık Öğretim liselerine geçiş kapısı tamamen kapanmış durumda.

GEÇİŞ VE NAKİL TAMAMEN KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, bu kararı öğrencilere duyururken açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır."

DEPREM BÖLGESİ İSTİSNA OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında bir istisna da belirtildi. Sadece deprem bölgesinde bulunan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçelerindeki geçici barınma merkezlerinde eğitim alan öğrenciler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapabilecekler. Bu istisna, durumu belgelendiren öğrencilere geçiş hakkı tanıyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu kararı, öğrenciler ve veliler arasında tartışmalara neden olabilirken, özellikle açık liseye geçiş yapmayı düşünen öğrenciler için önemli bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet