Deprem Alarmı: Marmara Bölgesi İçin Acil Hazırlık Çağrısı!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Marmara Denizi'ndeki olası deprem için sadece İstanbul'un değil, civar illerin de hazırlık yapması gerektiğine vurgu yaptı. İstanbul'daki yapıların sağlamlaştırılması ve hızlı önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Deprem Alarmı: Marmara Bölgesi İçin Acil Hazırlık Çağrısı!

AA'nın haberine göre, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, olası bir Marmara depremi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Edirne'de bir konferans için bulunan Sözbilir, AA muhabirine Türkiye'nin fay hatları üzerinde yer alan bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, Marmara Denizi'nde beklenen depremin sadece İstanbul değil, Marmara'ya kıyısı olan 7 ili etkileyeceğini belirtti.

Önlemlerin Hızlandırılması Gerekliliği

Sözbilir, İstanbul'da alınacak önlemlerin benzerlerinin diğer illerde de uygulanması gerektiğini vurguladı. "Sadece İstanbul'u depreme hazırlarsak, diğer illerdeki insanlar ciddi can ve mal kayıpları yaşayabilir" diyerek, Marmara'ya komşu tüm illerde seferberlik yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. İstanbul'da yaşayan milyonlarca insanın olası bir depremde ağır sonuçlarla karşılaşmaması için ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Sözbilir, yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesinin önemine değindi. İstanbul'daki riskli alanlar ve zemin yapılarına dikkat çekerek, Avcılar ve Küçükçekmece gibi deniz seviyesine yakın bölgelerin daha fazla etkileneceğini belirtti. 2003 yılında İstanbul için hazırlanan deprem master planlarına ve kentsel dönüşüm çalışmalarına atıf yapan Sözbilir, bu süreçlerin hızlandırılmasının önemini vurguladı. Ayrıca, "Mademki fayın deprem üretme zamanı gelmiş, bu her an olabilir anlamına geliyor" diyerek, alınması gereken önlemlerin ivedilikle hızlandırılması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet