Deprem Çadırı Satışları ve Yolsuzluk İddiaları Sonrası Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan İstifa Etti

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, görevinden istifa etti. Altan'ın geçmişteki yolsuzluk suçlamaları ve ailesinin siyasi bağlantıları, istifasının arka planında önemli rol oynuyor.

Yayınlanma:
Deprem Çadırı Satışları ve Yolsuzluk İddiaları Sonrası Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan İstifa Etti

Kızılay'ın son yıllarda yaşadığı çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının ardından, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan görevinden istifa etti. Altan'ın istifası, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın 12 Mayıs'ta görevinden ayrılmasının ardından geldi. Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık'ta Kızılay Genel Müdürlüğü/CEO pozisyonunu kaldırma ve bu makamın tüm yetkilerini Kızılay Genel Sekreterine devretme kararı aldı.

İbrahim Altan'ın Geçmişi ve İstifanın Detayları

İbrahim Altan, 2017 yılında Kızılay Genel Müdürü olarak atanmıştı. Bu atama, Altan'ın Almanya'da "Asrın yolsuzluğu" olarak nitelendirilen Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde yapıldı. Altan, Deniz Feneri davasında "güveni kötüye kullanma" suçlamasıyla 2013 yılında iki yıl altı ay hapis cezası ve 25 bin TL para cezası almıştı. İstifanın ardından Kızılay içerisinde Altan'ın "emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı" duyuruldu. Görev süresi boyunca aldığı yüksek maaş da tartışma konusu oldu.

Altan Ailesinin Siyasi Bağlantıları

İbrahim Altan'ın siyasi ve aile bağlantıları da dikkat çekici. Altan, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AKP Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş'ün kayınpederi olarak biliniyor. Ayrıca, Altan'ın kızı Reyyan Beyza Büyükgümüş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte Türkiye Gençlik STK'ları Platformu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Bu bağlantılar, Altan'ın istifası ve Kızılay'daki görev süresi boyunca yaşananlarla ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet