Mardin'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası Davasında TIR Şoförüne Tahliye Kararı

Mardin'de gerçekleşen ve 21 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına ilişkin davada, tutuklu TIR şoförü Yunus Ş. tahliye edildi. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmayı erteledi.

Yayınlanma:
Mardin'de 21 Kişinin Öldüğü Trafik Kazası Davasında TIR Şoförüne Tahliye Kararı

Mardin'in Derik ilçesinde meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili dava sürüyor. Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık TIR şoförü Yunus Ş. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada Tahliye Kararı ve İddianame İçeriği

Sanık Yunus Ş., savunmasını yineleyerek tahliye talebinde bulundu. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ise sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Mağdurların avukatları, tutuklu sanığın mevcut halinin devamını ve tutuksuz sanık Umut G'nin kaçma ihtimaline karşı tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Yunus Ş.'nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kazanın Detayları ve İstenen Cezalar

İddianamede, TIR şoförleri Umut G. ve Yunus Ş. ile şirket yetkilisi sanıklar K.G, M.A. ve K.M.G. hakkında "bir veya birden fazla kişinin ölümüyle birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Mardin'in Derik ilçesi Üçyol mevkisinde 20 Ağustos 2022'de meydana gelen kazada, biri polis olmak üzere toplam 21 kişi hayatını kaybetmiş ve 47 kişi yaralanmıştı. Bu trajik olay, bölgede büyük üzüntüye ve endişeye neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet