Domatesin Cilt Bakımındaki Mucizevi Etkileri

Domates, cilt bakımında doğal ve etkili bir çözüm sunuyor. Özellikle şehirde yaşayanlar için cilt temizliğinde ve sivilce tedavisinde faydalı olan domates, doğal içeriğiyle cildin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlıyor.

Yayınlanma:
Domatesin Cilt Bakımındaki Mucizevi Etkileri

Domates ciltte olağanüstü etkileri olan bir besin. Özellikle şehirde yaşayan insanların ciltlerinde sivilceler, yağ birikintisi ve kirler hep olur. Peki, bunları domatesin yok ettiğini biliyor musunuz? Yüzünüze sürüp 15 dakika beklettiğiniz domates yağsız bir cilde kavuşmanızı sağlıyor.

shutterstock13583264-21122023969f4559.webp

Domatesin Cilde Faydaları

Domates cildi ölü deri hücrelerinden kurtarır. Domatesler cilde zarar vermediğinden hassas bir cildiniz varsa endişelenmenize bile gerek yok. Domates posasını doğrudan yüzünüze uygulayın ve en iyi etkiyi elde etmek için bir süre sonra durulayın.

Domates cildinizdeki yağ içeriğini azaltmada harikadır. Domatesi ikiye böldükten sonra bir parçasını alıp yüzünüze iyice sürün ve 10-15 dakika sonra suyla durulayın, pürüzsüz ve yağsız bir cilt elde edin.

Domates A, C ve K vitaminlerini içerir ve ayrıca cildiniz için uygun pH seviyesini korumaya yardımcı olan ve derinlemesine temizleme özelliklerine sahip asidik özelliklere sahiptir. Sivilcenizin derinlere inmesi durumunda domates kullanmak, sivilcenizin temel nedenini tedavi etmek için yeterli olmayabilir. Domates posasına biraz çay ağacı yağı ekleyin ve diğer yüz maskeleri gibi kullanın.

Geniş ve açık gözenekleriniz olduğunda, kir, toz ve kirlilik gibi şeyler, yani cildinizde olmasını istemediğiniz her şey için bir çekici görevi görür. Bu kirleticiler cildinizdeki doğal yağla karıştığında sivilcelere neden olabilir. Domates gözenekleri küçültmek ve hatta görünümlerini azaltmak için doğal bir ilaç görevi görür. Bir çorba kaşığı domates suyuna iki ila üç damla taze limon suyu ekleyin ve karışımı yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra durulayın.

Domates, sizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan likopen adı verilen bir bileşik içerir. Domatesleri normal güneş koruyucunuzla değiştiremezsiniz ancak ek koruma olarak kullanılabilir. İki yemek kaşığı sade yoğurdu ezilmiş domatesin yarısıyla karıştırıp yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika sonra yıkayın.

Güneş yanıkları oldukça sıkıntı verici olabilir, ciltte çok fazla kızarıklık bırakır, cildi ısıtır ve aşırı kaşıntılı döküntülere neden olabilir. Domateste bol miktarda bulunan A ve C vitaminleri sayesinde güneş yanıklarının cildiniz üzerindeki etkileri azaltılabilir. Cildinizi rahatlatır ve ciltteki kızarıklıkları giderir. Domates suyunu biraz ayranla karıştırıp güneş yanığının olduğu yere uygulayın ve karışımın cildinizin soğumasını bekleyin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet