HPV Aşısı: Yılda 1250 Kadının Ölümüne Karşı Mücadele

HPV aşısının erişilebilirliği ve ücretsiz dağıtımı, yılda 1250 kadının ölümüne neden olan rahim ağzı kanserine karşı farkındalık ve mücadele gündeminde.

Yayınlanma:
HPV Aşısı: Yılda 1250 Kadının Ölümüne Karşı Mücadele

HPV (Human Papilloma Virüs), rahim ağzı kanseri ve bir dizi rahatsızlığın temel nedenlerinden biri olarak öne çıkarken, aşının erişilebilirliği Türkiye'de gündemdeki önemli konulardan biri haline geldi. Bu virüs, aşılama yöntemiyle önemli ölçüde engellenebilirken, Türkiye'de aşının yaygın kullanımı sağlanamıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde HPV aşısının ulusal aşı programına dahil edilerek ücretsiz olarak uygulanacağını duyurmuştu. Ancak, aşının takvime alınması konusunda belirsizlik sürüyor.

HPV AŞISI VE ÜCRETSİZ DAĞITIM: KADIN SAĞLIĞINDA BİLİNÇLENDİRME VE BEKLEYİŞ

hpv-asisi-nedir-kimlere-ne-zaman-yapilabilir-40043.jpeg

Rahim ağzı kanserinin yılda 1250 kadının ölümüne yol açtığı bilgisiyle eczacı Buğra Üstündağ, ücretsiz aşı talebi üzerine yürüttükleri çalışmaları dile getirerek, “Boyun Eğmeyen İlaç Emekçileri olarak HPV aşısının ücretsiz olması için farkındalık yaratmaya çalıştık. Ancak, hala bu konuda net bir adım atılmış değil” ifadelerini kullandı.

Üstündağ, dünya genelindeki uygulamalara dikkat çekerek, birçok ülkenin bu aşıyı ücretsiz olarak uyguladığını ve Türkiye'de de aynı adımın atılması gerektiğini vurguladı. Özellikle ocak ayının dünya çapında rahim ağzı kanseri farkındalık ayı olduğunu belirten Üstündağ, kadınlara ücretsiz aşı uygulamasının bu kapsamda öncelikli olması gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet