​Şahane Cuma’nın Şahane Sonuçları

MediaMarkt Türkiye, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Şahane Cuma indirimlerinin ardından teknolojiseverlerin tercihlerine yönelik kampanya verilerini açıkladı.

Yayınlanma:
​Şahane Cuma’nın Şahane Sonuçları

MediaMarkt Türkiye, geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Şahane Cuma indirimlerinin ardından teknolojiseverlerin tercihlerine yönelik kampanya verilerini açıkladı. Buna göre kampanyada en çok Apple AirPods 2. Nesil tercih edilirken en çok satın alınan cep telefonu ise iPhone 11 64 GB oldu. Şahane Cuma’ya ek olarak ay boyunca büyük indirimler gerçekleştiren MediaMarkt, kasım ayında cirosal anlamda yüzde 137’lik bir artış elde ederken online’da da yüzde 405’lik bir büyüme gerçekleştirdi.

Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, geçtiğimiz haftalarda tüm dünyada Kasım ayının son Cuma gününe denk gelen Şahane Cuma’ya yönelik büyük indirimlerini Türkiye’de de gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında binlerce üründe yüzde 70’e varan indirimler sunan MediaMarkt, bu süreçte teknolojiseverlerin en çok tercih ettiği ürünleri açıkladı.

Buna göre hem MediaMarkt mağazalarında hem de mediamarkt.com.tr üzerinden yapılan alışverişlerde tüketicilerin en çok tercih ettiği ürün Apple AirPods 2. Nesil bluetooth kulaklık oldu. MediaMarkt’ın ön plana çıkardığı ürünlerden olan AirPods 2. Nesil’in tercih edilme nedenleri arasında ise önemli bir indirimle satışa sunulması bulunuyor.

CLUB üyelerine indirimle sunulan ürün kategorisinde en çok satılan oldu

Önceki yılların verileriyle karşılaştırıldığında göze çarpan detay, akıllı telefonların liderlikteki yeri oldu. Akıllı telefonlar birçok kampanya döneminde en çok satılan ürünler arasında yer alsa da Şahane Cuma’da birinci olamadılar. Bununla birlikte indirim döneminde tüketicilerin en çok tercih ettiği akıllı telefon ise yine Apple marka iPhone 11 64 GB oldu. iPhone 11 64 GB, Şahane Cuma’da MediaMarkt CLUB üyelerine ekstra indirimlerle satışa sunulmuştu.

Alışveriş en çok 19 ile 22 saatleri arası yapıldı

Pandemi nedeniyle mediamarkt.com.tr üzerinden yapılan alışverişlerin arttığı dönemde, bu alışkanlığın bir devamı olarak tüketicilerin alışveriş saatlerinde de değişiklik yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda Şahane Cuma kampanyalarını Perşembe gecesinden başlatan MediaMarkt Türkiye, normal şartlarda teknolojiseverleri Perşembe akşamından mağazalarında ağırlamaya başlıyordu. COVID-19 salgını nedeniyle evden çalışanların ve online alışveriş alışkanlıklarının artması, tüketicilerin en çok alışveriş yaptığı saatlerde de değişiklik yaşanmasına neden oldu. Buna göre tüketiciler mediamarkt.com.tr üzerinden en çok alışverişi, mesai saatlerinin hemen ardına denk gelen saat 19.00 ile 22.00 arasında yaptı.

Her 3 kişiden biri MediaMarkt’ı ziyaret etti

Tüketicilerin mediamarkt.com.tr’yi ziyaret etme oranlarında da önemli artışlar yaşandı. Kasım aynı boyunca teknolojiseverler, mediamarkt.com.tr’yi 23 milyon kere ziyaret etti. Bu veriler, neredeyse Türkiye’de her 3 kişiden 1’inin MediaMarkt Türkiye’nin online mağazasını ziyaret ettiği anlamına geliyor.

Ağırlıklı olarak gençler alışveriş yaptı

Verilere göre en çok alışveriş yapan kişilerin 25 ile 34 yaş aralığındaki bireyler olduğu görüldü.

En çok alışveriş büyükşehirlerden yapıldı

Hem mağazalardan hem de online kanallardan yapılan alışverişler incelendiğinde bunların en çok, nüfus yoğunluğuna da paralel olarak büyükşehirlerden yapıldığı görülüyor. Buna göre en çok alışveriş yapan il İstanbul olurken onu, Ankara ve İzmir takip etti. Listenin ilk 5’inde yer alan diğer iller ise Adana ve Bursa oldu.

MediaMarkt Türkiye cirosunu yüzde 137 artırdı

MediaMarkt Türkiye, kasım ayı boyunca gerçekleştirdiği kampanyalarla cirosunda yüzde 137’lik büyüme gerçekleştirdi. Bununla birlikte tüketicilerin online alışverişe yöneldiği dönemde MediaMarkt, mağazalarında elde ettiği başarılı sonuçlara ek olarak online kanalda da önemli bir performans gerçekleştirerek yüzde 405’lik bir büyüme gösterdi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet