2022, 2019’UN ÇOK ÜSTÜNDE OLACAK

Vali Ersin Yazıcı, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Antalya Turizm Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı; “Güvenli Turizm Sertifikası bu yıl meyvelerini vermeye başladı....

Yayınlanma:
2022, 2019’UN ÇOK ÜSTÜNDE OLACAK

Vali Ersin Yazıcı, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Antalya Turizm Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Yazıcı; “Güvenli Turizm Sertifikası bu yıl meyvelerini vermeye başladı. İnanıyorum ki 2022, 2019’un çok üstünde olacak.” dedi.

Ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerinin sezonun gelişmelerini değerlendirerek, birebir işbirliği fırsatları oluşturmak üzere bir araya geldiği Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. 1.000’den fazla yurt dışı acentenin katılım sağladığı Antalya Turizm Fuarı açılış törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra KKTC Çevre ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Rusya Federasyon Dağıstan Cumhuriyeti Turizm ve Halk Sanatları Bakanı Emin Merdanov, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, KKTC Antalya Başkansolusu Cem Topçu, İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, ATSO Başkanı Davut Çetin, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve GM Center&GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral katıldı.

Antalya’mıza Değer Katacak

Gerçekleştirilen fuarın, turizmin kalbi, fuarcılığın başkenti Antalya için önemine dikkat çekerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından bu güzel fuara teşvik eden çok kıymetli firmalarımız, turizmin başkenti Antalya’mıza hoş geldiniz. Öncelikle bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turizmin başkenti Antalya’mıza bu fuar çok yakışıyor. İnşallah bu fuarı daha da ilerleterek, büyüterek dünyada daha çok bilinir hale getirerek yolumuza devam edeceğiz. Bizlerde yerel yöneticiler olarak buna katkı sağlamaya devam edeceğiz. Fuarın, alanının en iddialı turizm fuarı olacağına ve Akdeniz’in incisi, ülkemizin misafir odası Antalya’mıza değer katacağından hiç şüphem yok.” şeklinde konuştu.

Bu İşi Başarılı Bir Şekilde Yürütüyoruz

Antalya turizminin tüm paydaşları tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken Vali Yazıcı; “Antalya büyük bir turizm ve tarım şehri. Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi. Ülkemizi birçok yabancı misafir sadece Antalya’da bulunduğu süre içerisinde tanıyor. Ülkemiz hakkında konuşurken Antalya’da gördükleriyle ülkemizi anlatıyor. Dolayısıyla bu manada da çok büyük bir sorumluluğumuz var. Biz Antalya olarak, Antalya’daki turizmciler olarak, Antalya’daki tüm sektörler olarak bu işi başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bunun hakkını vermek lazım. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu başarılı işleri devam ettirerek şehrimizde yeni başarılara imza atacağız.” dedi.

Güvenli Turizm Sertifikası Meyvelerini Vermeye Başladı

Geçen yıl uygulanmaya başlanan ve başarılı bir şekilde devam eden Güvenli Turizm Sertifikasına değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Eğer biz geçen yıl Güvenli Turizm Sertifikası ile Ağustos-Eylül-Ekim ayında bütün dünyaya bu işin nasıl yapılabileceğini sağlık koşullarını bozmadan, pandemi kurallarına uyarak göstermeseydik, bu yıl turizmde bu sayıları yakalayamazdık. Bunun nasıl iyi bir şekilde uygulanacağını bu şehrin turizmcileri tüm dünyaya gösterdi. Geliştirilen Güvenli Turizm Sertifikasının meyvelerini bu sene topluyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah bu sertifikasyonun meyvelerini çok daha fazla alacağız. Sektörün tüm paydaşları, Güvenli Turizm Sertifikasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımız öncülüğünde hareket ederek tüm dünyaya bu işi ne kadar kaliteli bir şekilde yaptıklarını gösterdiler. Geçen yıl ki bu başarılı çalışmamızla sınıfı geçtik. Geçince sonuçlar bu yıl olumlu bir şekilde gelmeye başladı. İnanıyorum ki 2022, 2019’un çok üstünde olacak. Çünkü bu şehir bu işi başarıyor ve başarabilecek kapasiteye sahip. Biz hep birlikte el ele omuz omuza vererek turizmin başkenti Antalya’mızı daha da ileri götürmeye, dünyaya daha çok tanıtmaya devam edeceğiz.”

Kalitemizi ve Misafirperverliğimizi En Üst Düzeyde Gösterelim

Antalya’daki turizm tesislerinin kalite ve nitelik olarak üst seviyede olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Misafirlerimizi en üst düzeyde ağırlayıp hiç kimsenin hem Antalya’mız hem de ülkemiz için olumsuz bir kelime sarf etmeden ülkesine mutlu ve huzurlu bir şekilde dönmesini sağlayacağız. Bunu yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki hangi hizmet olursa olsun en üst standartta o hizmeti sunamazsanız rekabette geriye düşersiniz. Rakiplerimiz her alanda çok fazla. Antalya’daki turizm tesislerimizin hizmetleri en üst standartta. Tesislerimiz bu işi başarıyor ve hep birlikte başarmaya da devam edeceğiz. Kalitemizi ve misafirperverliğimizi en üst düzeyde göstererek yolumuza devam edeceğiz. Fuarımız hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılışın konuşmasının ardından fuar alanındaki stantları gezen Vali Yazıcı, fuara katılan sektör temsilcileriyle sohbet etti. Ulusal ve uluslararası birçok turizm profesyonellerinin katıldığı Antalya Turizm Fuarı, ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27-28 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Geçen Yıla Göre Çok İyi Durumdayız

Fuardan sonra gazetecilere röportaj veren Vali Yazıcı; “Öncelikle fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Turizm sayılarımızda geçen yıla göre çok daha iyiyiz. Şu an itibariyle şehrimizi ziyaret eden turist sayısında 8 buçuk milyonu yakaladık. Yılsonuna doğruda inşallah 10 milyona yaklaşırız diye ümit ediyoruz. Antalya bu işi en başarılı ve en güzel yapan şehir. 2020 yılı zor bir yıldı. Pandeminin etkileri çok fazla hissediliyordu. Ama biz Kültür ve Turizm Bakanlığımızın öncülüğünde Güvenli Turizm Sertifikası ile Ağustos-Eylül-Ekim aylarında misafirlerimize hizmet ettik. 2020 yılını 3 buçuk milyon misafirle kapattık. Ama dünyaya şunu gösterdik. Gerçekten pandemi kurallarına uygun bir şekilde bu şehirde turizm hizmeti layıkıyla yapılabiliyor. Bu yıl bu rakamlara ulaşmamızın en büyük gerekçelerinden biri geçen yıl sunulan Güvenli Turizm Sertifikasyon programının etkileri olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki 2022, 2019’un çok üstünde olacak. 680 bin civarı yatak kapasitemizle dünya turizmine hizmet ediyoruz. Ülke turizminin gelirlerinin üçte biri şehrimizden sağlanıyor. Bu emeğe katkı sunan bütün turizm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çıtamızı düşürmeden kaliteli hizmet anlayışımızla misafirlerimize Türk misafirperverliğini göstererek yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet