2022 SEZONUNA ÇOK DAHA HAZIR BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcıya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette 2022 yılı turizm ile ilgili alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı...

Yayınlanma:
2022 SEZONUNA ÇOK DAHA HAZIR BİR ŞEKİLDE GİRECEĞİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcıya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette 2022 yılı turizm ile ilgili alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, önümüzdeki turizm sezonuna çok daha hazır bir şekilde gireceklerini ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak ve 2022 turizm sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak için Antalya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali Ersin Yazıcıya nezaket ziyaretinde bulundu. Valilik şeref defterini imzalayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy daha sonra Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ve 2022 turizm sezonu öncesi hazırlıkların değerlendirildiği Turizm Koordinasyon Toplantısına başkanlık etti. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2021 sezonu turizm verileri ve 2022 turizm sezonu hazırlıkları hakkında bilgiler verdi.

Pandemi Sürecinde En Çok Etkilenen Sektör Turizm

Pandemi döneminin en çok etkilediği sektörlerin başında turizmin geldiğini aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy; “Biliyorsunuz uzun süredir bir pandemi süreciyle tüm dünya karşı karşıya. Turizmde bundan en çok etkilenen sektörlerden biri. Ama her şeye rağmen 2021 sezonu özelliklede Antalya bölgesi için yoğun geçti. Bu açıdan sevinçliyiz. Ama sonuçta pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam ediyor. Turizmin sekteye uğramaması ve turizmdeki bu yoğunluğun artarak devam etmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

2022 Daha Yoğun Geçecek

2022 turizm sezonu hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ve önümüzdeki sezonun çok daha yoğun geçeceğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy konuşmasına şöyle devam etti: “2022’de daha yoğun bir sezon bekliyor Antalya’mızı. Bu konuda gerekli koordinasyon toplantılarına başladık. Bu yılın sonu itibariyle Antalya’ya gelen yabancı turist sayısı 9 milyonu geçecek. Şuanda bu hedefe çok yaklaştık. Aralık ayını da dâhil ettiğimiz zaman 9 milyonu geçmiş olacağız. Önümüzdeki yıl hedefimiz çok daha büyük. Bu yüzden sezon öncesi Sayın Valimiz ile birlikte emniyet teşkilatı, hava limanı yetkilileri, trafik yetkilileri, ulaşım araç yetkilileri ve otel yetkilileriyle düzenli olarak toplantılara başlıyoruz. İlk toplantımızı da bugün yaptık. Havalimanlarında pandemi koşullarının iyileştirilmesi, alınan önlemlerin yoğunlaştırılması ve yolcu trafiğinin rahatlatılması açısından neler yapmamız gerektiğini, ulaşımla ilgili alınması gereken önlemleri değerlendirdik. Bildiğiniz gibi Antalya Havalimanının bir ihalesi olacak önümüzdeki ay. Bu ihaleden sonra Antalya Havalimanı’nın yolcu kapasitesi ciddi manada artacak. Bu sürecin nasıl yönetileceği, yoğunlaşan trafiğin Antalya şehir içi ve turizm bölgelerine nasıl yayılacağı, pandemi koşullarında bu sürecin nasıl yönetileceğiyle ilgili bir dizi toplantı gerçekleştireceğiz. Bu toplantıların sonunda alınması gereken önlemler alınacak. Bu önlemleri yabancı misyon temsilcileriyle de birlikte takip edeceğiz. İnşallah bir dizi toplantılarla sezona çok daha hazır bir halde girmiş olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet