3 BİN 500 SU KABAĞI FİDESİ TOPRAKLA BULUŞACAK

Alanya Kent Konseyi’nin öncülüğünde, Alanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde üretimi gerçekleştirilen 3 bin 500 su kabağı fidesi Cuma Pazarında Başkan Yücel tarafından ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.Alanya...

Yayınlanma:
3 BİN 500 SU KABAĞI FİDESİ TOPRAKLA BULUŞACAK

Alanya Kent Konseyi’nin öncülüğünde, Alanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde üretimi gerçekleştirilen 3 bin 500 su kabağı fidesi Cuma Pazarında Başkan Yücel tarafından ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı.


Alanya Kent Konseyi tarafından 2017 yılında başlatılan, “Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi” kapsamında Alanya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait seralarda üretimi gerçekleştirilen 3 bin 500 adet su kabağı fidesi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in de katılımıyla Cuma Pazarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yerel tohumlardan üretilen fidelerin vatandaşlar tarafından toprakla buluşturulup Alanya’nın kültürel değerlerinden birisinin daha yok olmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

“SU KABAĞI KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Bugüne kadar dağıtılan fide sayısının 35 bine ulaştığını ifade eden Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, “Yerel kültürümüzü geliştirmek, unutulmaya yüz tutmuş kabak süsleme sanatının geliştirilmesi, halka ekonomik katkı sağlamayı amaçlayan Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi kapsamında bu hafta Cuma Pazarı’nda, önümüzdeki haftalarda da Konaklı ve Avsallar’da ücretsiz su kabağı ve lif fidesi dağıtacağız” dedi.

“35 BİN FİDEYİ TOPRAKLA BULUŞTURDUK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Kent Konseyimiz ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 35 bin fide toprakla buluştu. Her yıl vatandaşlarımıza fide dağıtmaya devam ediyoruz. Elde edilen ürünler de Engelsiz Yaşam Merkezimizde işleniyor ve şehrimizin çeşitli noktalarında kullanılıyor. Hem kültürümüzü koruyor, hem doğa sevgisini aşılıyoruz. Aynı zamanda insanlarımıza gelir kapısı oluşturuyoruz. Bu projeyi başlatan Kent Konseyimize, bize dağıtım aşamasında destek olan Pazarcılar Odası’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet