48 saatlik oyun geliştirme maratonu başlıyor

Oyun geliştiriciler güncel teknolojiye uygun fikirler üretmek için ÜNOG’un 28 Ekim'deki etkinliğinde buluşacak. Peak sponsorluğundaki Fall Jam başlarken açıklanacak tema etrafında 48 saat içinde oyun geliştirilecek.Pandemiden...

Yayınlanma:
48 saatlik oyun geliştirme maratonu başlıyor

Oyun geliştiriciler güncel teknolojiye uygun fikirler üretmek için ÜNOG’un 28 Ekim'deki etkinliğinde buluşacak. Peak sponsorluğundaki Fall Jam başlarken açıklanacak tema etrafında 48 saat içinde oyun geliştirilecek.

Pandemiden bu yana oyun sektörüne olan ilgi artmaya devam ediyor. Oyun sektörüne dair yapılan araştırmalar 2020’de 173,70 milyar dolar değerinde olan küresel oyun pazarının, 2026’ya kadar her yıl ortalama %9,64 büyüyerek 314,4 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 5 yılda %81 büyümeye işaret eden bu artış ise oyun geliştiricilerine yönelik talepleri yükseltiyor. Bu gelişmeler çerçevesinde bağımsız oyun geliştiricilerini bir araya getiren ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu, Peak ana sponsorluğunda 28 Ekim 2021 saat 20.00’da başlayacak Fall Jam etkinliğini düzenliyor. 48 saat sürecek etkinlikte, oyun ekosisteminde uzmanlaşan yazılımcılar, oyun tasarımcıları, sanatçılar, müzik ve ses tasarımcıları buluşacak. 

“Geliştiriciler 48 saat oyun tasarlayacak” 

ÜNOG Kurucu Direktörü Sercan Muhlacı, çevre edinme (networking) ve bilgi paylaşımı amacıyla düzenledikleri etkinliğe dair şu detayları paylaştı: “Fall Jam, katılımcıların kişisel becerilerini geliştirmek, bir arada fikir üretmek ve deneyim kazanmalarını sağlamak üzere tasarlandı. Bu yüzden etkinlikte herhangi bir ödül bulunmuyor. Etkinlik başında açıklayacağımız sürpriz tema etrafında 48 saat içerisinde oyun geliştirilecek. Katılımcılar ve gönüllüler birebir iletişimde olacak. Böylece etkinliğimiz çevrimiçi olsa da fiziksel ortamdaymışız gibi etkileşimi artırmayı hedefliyoruz” dedi. Muhlacı, oyun sektörüne dahil olmak isteyen herkesi etkinlik sayfasından kayıt olarak Full Jam’e katılmaya davet etti.

“2016’dan bu yana 3 bin oyun geliştiricisine ulaştık”

ÜNOG’un 2017’de kurulduğunu hatırlatan Sercan Muhlacı, “5 yılda 3 bin oyun geliştiricisine ulaştık. Topluluk üyeleri, ÜNOG’un kendi oyun geliştirme maratonu (game jam) için talepte bulunuyordu. Dünya çapında binlerce geliştiricinin katıldığı Global Game Jam’de 371 kişiyle EMEA bölgesindeki en yüksek katılıma imza attıktan sonra, artık kendi etkinliğimizi yapma vakti geldi dedik ve Fall Jam’i hayata geçirme kararı aldık” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet