AgeSA ile BES’te Sürdürülebilir Yatırım Zamanı!

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nu (GFH) orta uzun vadede yüksek getiri amaçlayan müşterilerinin hizmetine sundu.

Yayınlanma:
AgeSA ile BES’te Sürdürülebilir Yatırım Zamanı!

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nu (GFH) orta uzun vadede yüksek getiri amaçlayan müşterilerinin hizmetine sundu.

 

Sabancı Holding ve 200 yıllık Avrupa’nın güçlü sigorta gruplarından Ageas iştiraki olan AgeSA, ihraç ettiği yeni bir emeklilik yatırım fonu ile BES müşterilerine, Sürdürülebilirlik Endeksi kapsamında çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında performansları yüksek şirketlere yatırım yapma fırsatını sundu.  AgeSA Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu*’nun (GFH), fon porföyünün en az yüzde 80'i BIST Sürdürülebilirlik Endeksi ile yurt dışında genel kabul görmüş sürdürülebilirlik endekslerinde yer alan yerli ve yabancı şirketlerin ortaklık payları, Amerikan depo sertifikaları ve global depo sertifikaları ile yurt içinde sürdürülebilirlik endekslerini takip etmek amacıyla kurulan borsa yatırım fonlarının katılma paylarına yatırılacak.

 

“Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu ile orta ve uzun vadede yüksek reel getiri performansı hedefliyoruz”

 

Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nu sürdürülebilir ve istikrarlı bir getiri amaçlayan müşterilerinin hizmetine sunduklarını söyleyen AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, şu değerlendirmede bulundu: “Birikimler doğru fonlarda değerlendirildiğinde, BES en iyi yatırım araçlarından birisi olarak ön plana çıkıyor.  AgeSA olarak 2022 hedeflerimizde fon çeşitliliğimizi artırmak ve yüksek getiri performansı ile müşterilerimize katma değer yaratmak yer alıyor. Sürdürülebilirlik Fonumuzu da bu amaç doğrultusunda BES katılımcılarına sunuyoruz. Bu fon ile ağırlıklı olarak sürdürülebilirlik endeksi kapsamındaki çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında performansları yüksek şirketlere yatırım yaparak orta ve uzun vadede büyüme ve yüksek reel getiri performansı hedefliyoruz. Ek olarak bu fonumuzu BES katılımcıları BEFAS platformundan da tercih edebilecek. Ayrıca ortaklarımız Sabancı ve Ageas’ın öncülük ettiği sürdürülebilirlik stratejilerine paralel, bu alanda yatırım yapan şirketlere finansal destek ve kaynak sağlamış olacağız. AgeSA Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu, hem sürdürülebilirlik vizyonumuzda hem de fon yönetimi stratejilerimizde önemli yer tutuyor.”

 

*AgeSA Hayat ve Emeklilik A.Ş. Sürdürülebilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu’nun izahnamesine ilişkin ilan, 15.12.2021 tarihli ve 10473 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer almıştır.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet