Ahmet Pura: Kozmetik ve temizlik ürünleri sektörünün Türkiye’de halen büyüme potansiyeli var

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayiciler Derneği (KTSD) Olağan Genel Kurul Toplantısı9 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Ahmet Pura: Kozmetik ve temizlik ürünleri sektörünün Türkiye’de halen büyüme potansiyeli var

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayiciler Derneği (KTSD) Olağan Genel Kurul Toplantısı9 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

 

KTSD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet PuraGenel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Halk Sağlığına katkılı ürünler üretiyoruz;pandemi başlangıcından bugüne 100’e yakın kapasite ile çalıştık.Kısıtlama süreçlerinde bile bürokrasinin desteği ile üretimin devamlılığını ve tüketicimize aksamadan ulaşmasını sağladık.2021 yılı sonu itibariyle Kozmetik ürünlerinde 19,6 milyar TL,Temizlik ürünlerinde 17 milyar TL,Hijyenik kağıt ürünlerinde 16,4 milyar TL olmak üzere 53 milyar TL ciroya ulaştığını tahmin etmekteyiz.İç ve Dış Ticaret verilerine göre,sektörlerimizin ihracatı 2,4 milyar USD,ithalatı ise 1,4 milyar USD seviyelerine ulaştı” diye belirtti.

 

Kozmetik ve temizlik ürünleri sektörünün Türkiye’de büyüme potansiyeli var

Türkiye’de yaklaşık 25 milyon hane olduğunun, 200 bin civarı perakende noktasından satılan sektör ürünleri ile hanelerin hemen hepsine girilerek ortalama her birinde 3-4 tüketiciye ulaşıldığının altını çizen Pura, “Bu yaygınlık ve erişim sektördekisorumluluğumuzuçok daha fazla kılıyor.KTSD olarak temsil ettiğimiz sektörde 5.000 civarı firma faaliyet gösteriyor, doğrudan ve dolaylı olarak 120 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Ancak ülkemizdeki tüketim miktarlarının ve büyüme trendlerinin gerek dünya gerek Avrupa Birliği ortalama tüketim rakamlarına oranla halen oldukça düşük olduğunu gözlemlemekteyiz. Halen sektörümüzde yatırıma yönelik çok büyük fırsatlar var”dedi.

 

Ahmet Pura’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdüreceği yeni dönemde,Başkan Yardımcılıklarına Melike Özener ve Nilgün Dayıoğlugil, Genel Sekreterliğe Şerifenur Taşkıran,Saymanlığa M. Fuat Morgül seçildiler.Diğer Yönetim Kurulu üyeleri ise;Sibel Tüzün, Ebru Şenel Erim, Merve Memişoğlu, Fatih Çelik, Hande Karakülah, Güray Yıldız, Eser Arıcı, Nilgün Kızmaz, Sema Toraman, Nazlı Adıgüzel ve Özlem Berkeolarak belirlendi  


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet