“Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi

Koruncuk Vakfı, Sivil Toplum Destek Programı – III kapsamında yürüttüğü “Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, mevcut aileye dönüş uygulamasının daha sistemli,...

Yayınlanma:
“Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi

Koruncuk Vakfı, Sivil Toplum Destek Programı – III kapsamında yürüttüğü “Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” Projesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, mevcut aileye dönüş uygulamasının daha sistemli, sağlıklı ve takipli bir şekilde yürütülmesine yönelik taleplerin ilgili politikalarda yer bulmasını amaçlıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2005 yılından bu yana koruma altındaki çocuklara yönelik aile temelli bakım hizmetlerinin yaygınlaşması ve kurum bakımında kalan çocukların biyolojik aileleri ile yeniden bir araya gelebilmesi amacı ile aileye dönüş uygulaması yürütüyor. 

Koruncuk Vakfı, bu proje ile sivil toplum ve kamu iş birliğini ön plana çıkararak, bu alanda çalışan sivil toplum aktörlerinin, uzmanlık ve deneyimlerinin, sistemin iyileştirilmesine katkı sağlamasını hedefliyor. “Aileye Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz” projesiyle, biyolojik aileyi güçlendirecek psikolojik, sosyal ve ekonomik önleyici –iyileştirici çalışmaların da dâhil edilmesi yönünde STK’larla iş birliği sağlamayı amaçlıyor.

Koruncuk Vakfı, süreç modellemesi için yaptığı hazırlıklarda; “Aileye Dönüş” sürecinde sunulması gereken destek çalışmalarının yapılandırılmasını ve çocukla aile henüz bir araya gelmeden gerekli uyum çalışmalarının gerçekleştirilmesinin önemini vurguluyor.

Aileye dönen çocuk için Bakanlığın ve diğer kamu kurumlarının sistemli takip mekanizmasını geliştirip, işletebilmesi adına gerekli adımlarla ilgili önerilerini de hazırlayan Koruncuk Vakfı, bu modeli oluştururken, alanda çalışan ilgili uzman ve sivil toplum bileşenleriyle, odak grup toplantıları ve iletişim faaliyetlerini yürüterek, taleplerinin ilgili politikada yer alabilmesi için bir plan oluşturulmasını amaçlıyor.

Proje faaliyetleri, Ekim ayı içinde yapılacak odak grup toplantıları ile devam etmektedir.

Aileyi Destekleyerek Çocuğu Güçlendiriyoruz Projesi, AB Başkanlığı tarafından AB desteği ile yürütülen Sivil Toplum Destek Programının III Dönemi kapsamında fonlanmaktadır. Sözleşme Makamı Merkezi Finans ve İhale Birimidir.

Bu yayın Avrupa Birliği’nin maddi desteğiyle hazırlanmıştır. İçerik tamamen Koruncuk Vakfı sorumluluğundadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet