AKAMİB’den Hatay'ın mobilya ihracatını artırma eğitimi

AKAMİB, bu kapsamda Türkiye’nin sektör ihracatından yüzde 1 pay alan Hatay ilindeki ihracatı artırmak için harekete geçti. Hatay ilinde faaliyet gösteren mobilya ve mobilya aksesuarı üreticilerinin ihracata başlaması ve ihracatını...

Yayınlanma:
AKAMİB’den Hatay'ın mobilya ihracatını artırma eğitimi

AKAMİB, bu kapsamda Türkiye’nin sektör ihracatından yüzde 1 pay alan Hatay ilindeki ihracatı artırmak için harekete geçti. Hatay ilinde faaliyet gösteren mobilya ve mobilya aksesuarı üreticilerinin ihracata başlaması ve ihracatını artırması amacıyla düzenlenen “Hatay Mobilya ve Aksesuarları UR-GE Projesi Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi” etkinliği, bölgedeki KOBİ’lerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

AKAMİB tarafından 24-25 Kasım tarihlerinde online olarak gerçekleştirilen eğitime katılan 24 firma, uygulamalı bir şekilde ihracatın süreçlerini öğrenmiş oldu. Dr. Ahmet Özken ile yapılan ve iki gün süren interaktif eğitimlerde, KOBİ’ler ihracat stratejisi geliştirme, pazarlama, ihracat için gerekli belgeler, ödeme ve teslim şekilleri gibi pek çok konuda bilgi aldı.

Hatay’a yeni ihracatçılar kazandıracağız

AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, UR-GE projesini değerlendirerek, “İhracatçı ailesini genişletmek ve ihracatı artırmak için çalışmalarımız sürecek. Kasım ayında 5,3 milyon dolar sektör ihracatı gerçekleştiren Hatay, Türkiye sektör ihracatından yüzde 1 pay alıyor. Hedefimiz Hatay’ı çok daha yukarılara taşımak ve bu bölgedeki KOBİ’lerimizin yaptığı ihracatın niteliğini artırmak” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet