Aksigorta’da Çalışma Kültürü Değişiyor
Çalışma kültüründe iddialı bir değişime giden Aksigorta, pandemi sürecinde hayata geçirdiği uzaktan çalışma sistemini kalıcı hibrit model haline getirdi.
Çalışma kültüründe iddialı bir değişime giden Aksigorta, pandemi sürecinde hayata geçirdiği uzaktan çalışma sistemini kalıcı hibrit model haline getirdi. İşin geleceğinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik adımlar atan şirket, organizasyon yapısını da çevik dönüşümle güçlendirdi.
Sigorta sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Aksigorta, çalışma kültüründe köklü ve önemli değişimleri hayata geçirdi. Pandemi sürecinin başından bu yana yürüttüğü uzaktan çalışma sistemini, kalıcı hibrit modele dönüştürdü. Bu kapsamda işin geleceğinin ihtiyaçlarına yönelik olarak geleneksel hiyerarşik yapıyı ortadan kaldıran Aksigorta, çevik dönüşümle çalışanların bilgi ve deneyimlerini rahatça paylaşabildiği, sonuç odaklı bir ortam yarattı.
Smart@Work adı verilen hibrit çalışma modeli ile uzaktan çalışmayı kalıcı kurum kültürü haline getiren Aksigorta, yeni nesil ve dijital dünyaya uyumlu şekilde fiziksel birlikteliği zorunluluk olmaktan çıkararak, esnekliğe, özgürlüğe ve değer üretmeye odaklı bir yapı oluşturdu. Smart@Work ile Aksigorta’da ofis, ihtiyaç duyulduğunda, iş birliği ile daha üretken olacağına inanıldığında, keyifle gelinebilen bir çalışma mekânı haline getirildi.
Hibrit çalışma modeli kalıcı oluyor
Dijital altyapı yatırımları sayesinde Aksigorta’nın, 2 yıla yakın süredir uzaktan çalışma modelini başarıyla yürüttüğünü ifade eden Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Pandemi sürecinin başından bu yana iş süreçlerimizi hiçbir aksaklık yaşamadan evlerimizden yürütebiliyoruz. Uzaktan çalışma modelinin getirmiş olduğu esneklik ve verimliliği; uzaktan çalışmaya elverişli rollerde pandemi sonrasında da kalıcı bir çalışma kültürü haline getirdik. Ofiste birlikte olmanın avantajlarından faydalanabilmek için çalışanlarımız, ayda minimum 5 gün ofisten çalışacaklar. Böylelikle ofisler, her gün gelinen bir çalışma mekânı olmaktan çok, iş birliğinin, birbirinden öğrenmenin, sosyalleşmenin ve yaratıcılığın arttığı odaklı kullanım mekânı haline gelecek. Zamanımızı çok daha iyi kullanırken işimizi daha iyi yapabilecek, verimliliği arttırmış olacağız. Ofislerimizi de bu anlayışla, baştan aşağı geleneksel çalışma dizaynından çıkarıp, Smart@work anlayışımıza göre yeniledik. Aynı anlayışla işin geleceğine bugünden yatırım yapan Sabancı Topluluğu ile ortak çalışma prensiplerini benimsiyoruz” diye konuştu.
Çevik dönüşümle sonuç odaklı ekipler kuruldu
Geleceğin yeni beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışma şekillerini yenilediklerini belirten Ayşegül Gürkale, “Aksigorta olarak, bağlı ve sonuç üreten bir organizasyon olmak için çevik, kendi kendini yöneten ekipler oluşturduk. Dönüşüm yarattığımız çalışma biçimimizle, tabuları ve hiyerarşinin getirdiği engelleri yıkarak; yerine herkesin söz hakkına sahip olduğu sonuç odaklı çevik ekipler kurduk. Aksigorta’nın yeni döneminde, geleceği dizayn edecek, gerekli yetkinlikleri kazandıracak ve geliştirecek bir çalışma ortamı yaratmayı ve çevik çalışma anlayışını tüm organizasyona kazandırarak, iş birimlerinin tamamını dönüştürmeyi hedefliyoruz’’ dedi.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.