Aktif Ventures'ın girişim sermayesi fonu Mindvest, ilk yatırımını B2Metric’e yaptı

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın yeni iştiraki Aktif Ventures’ın girişim sermayesi fonu Mindvest, ilk yatırımını yaptı.

Yayınlanma:
Aktif Ventures'ın girişim sermayesi fonu Mindvest, ilk yatırımını B2Metric’e yaptı

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası Aktif Bank’ın yeni iştiraki Aktif Ventures’ın girişim sermayesi fonu Mindvest, ilk yatırımını yaptı. Yapay zeka tabanlı teknolojilerle data yönetimi sağlayan B2Metric, Mindvest’ten aldığı bu yatırımla 5 yeni ülkeye açılacak.

Yenilikçi iş modelleri ile dikkat çeken ve finansal teknolojiler alanındaki öncü konumuyla bilinen Aktif Bank’ın 2022 yılı başında hayata geçirdiği Aktif Ventures, yatırımlarına başladı. Türkiye’nin en güçlü girişim sermayesi fonu olma hedefiyle yola çıkan Mindvest ile Aktif Ventures erken aşama girişimlere yatırım yapıyor. Yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da da yenilikçi, sürdürülebilir, yaratıcı finansal teknoloji fikirlerini destekleyen girişimlerle birlikte büyümeyi hedefleyen Aktif Ventures, Mindvest ile ilk yatırımını yapay zeka tabanlı teknolojiler sunan B2Metric’e yaptı. 


 Sezer: “Datanın doğru yönetimi çok önemli bir ihtiyaç”

Konuyla ilgili bilgi veren Aktif Ventures CEO’su Yakup Sezer, “Yapay zeka tabanlı teknolojileri ile şirketlerin datayı doğru yorumlamasını ve geleceğe yönelik başarılı tahminler yapmasını sağlayan B2Metric; çok iyi bir kurucu ekiple, kısa sürede birçok başarıya imza attı. Data yönetiminin öneminin giderek arttığı günümüzde Mindvest olarak, biz de bu konuyu çok önemsiyoruz. Bugün, datanın doğru yönetimi artık ölçek ve sektör ayırmaksızın tüm şirketlerin ihtiyacı haline geldi. Global bir veri analitiği şirketi olma vizyonu ile hızlı bir şekilde büyüyen B2Metric de çözümleriyle tüm bu şirketlere hizmet verme yetisine sahip. Hem yurt içi hem de yurt dışı büyüme yolculuğunda B2Metric’in yanında olacağımız için oldukça heyecanlıyız, tüm yeteneklerimizle bu süreçte onlara destek olacağız. İki taraf için de değer yaratan bir ortaklık olacağına yürekten inanıyorum” dedi. 

Sezer ayrıca “Aktif Ventures olarak ana amacımız; Mindvest ile birlikte yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı finansal teknoloji fikirlerini destekleyerek hayatı kolaylaştıran çözümler üreten girişimlere bir yandan büyüme ve yatırım danışmanlığı verirken, diğer yandan da servis modeli bankacılığı altında tüm API’lerimizi açarak, girişimlerin ihtiyaç duydukları teknoloji, altyapı ve lisans süreçlerine de destek olmak” ifadelerini kullandı. 

Hacıoğlu: “Mindvest yatırımı ile 5 yeni ülkeye açılacağız”

B2Metric olarak geliştirdikleri yapay zeka tabanlı analitik sistemlerle her büyüklükte firmanın veriden anlam kazanma süreçlerini otomatize ettiklerini belirten B2Metric’in kurucularından Murat Hacıoğlu ise “B2Metric olarak teknik olmayan ekiplerin dahi makine öğrenmesi modellerini yönetebileceği ve pazarlama bütçelerini optimize edebilecekleri öngörüsel müşteri veri analitiği hizmeti sunuyoruz. 2019'dan bugüne dek Türkiye’de finans sektörü dahil olmak üzere 8 sektörde 30’dan fazla firma için otomatik makine öğrenmesi tabanlı analitik sistemlerimizi kurduk. Mindvest yatırımının verdiği güçle birlikte 5 yeni ülkeye açılarak B2Metric’i globalde önde gelen yapay zeka tabanlı müşteri veri analitiği ve büyüme platformu haline getireceğiz” şeklinde konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet