ALANYA BELEDİYESİ KIRMIZI PALMİYE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi’nde de hızla yayılma gösteren Kırmızı Palmiye Böceği'nin etkilerini yok etmek amacıyla hurma ağaçlarında ilaçlama çalışmalarına başladı.Çok kısa sürede...

Yayınlanma:
ALANYA BELEDİYESİ KIRMIZI PALMİYE BÖCEĞİYLE MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi’nde de hızla yayılma gösteren Kırmızı Palmiye Böceği'nin etkilerini yok etmek amacıyla hurma ağaçlarında ilaçlama çalışmalarına başladı.


Çok kısa sürede yayılıp, ağacın yaşamsal faaliyetlerinin sona ermesine neden olan Kırmızı Palmiye Böceği ile mücadele çalışması yürüten Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ağaç kaybı yaşanmaması için gayret gösteriyor. Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Ağaç gövdelerinden verilen özel bir solvent ile karıştırılan zirai ilaç, ağacın gövdesinde bir sene boyunca etkili olmaktadır. Yaptığımız bu uygulama ile şehrimizin ağaçlandırılmasında önemli bir yer tutan palmiye ağaçlarımızı koruma altına almaktayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet