ALANYA BELEDİYESİ RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan Şenlikleri dün akşam Belediye Sarayı yanındaki meydanda başladı. Her akşam iftardan sonra başlayan etkinlikler, çocuklar ve aileleri eğlendirmeye devam ediyor.MEHTER TAKIMI,...

Yayınlanma:
ALANYA BELEDİYESİ RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan Şenlikleri dün akşam Belediye Sarayı yanındaki meydanda başladı. Her akşam iftardan sonra başlayan etkinlikler, çocuklar ve aileleri eğlendirmeye devam ediyor.


MEHTER TAKIMI, HACİVAT KARAGÖZ VE TÜRK SANAT MÜZİĞİ
2 Haziran’a kadar devam edecek şenlikler dün akşam saat 21.15’te Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Alanya Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konserin ardından geleneksel sahne sanatlarından Hacivat Karagöz gösteriyle meydanı dolduran çocuklar ve aileler doyasıya eğlendi. Türk Sanat Müziği konseriyle ilk gününü tamamlayan Alanya Belediyesi Ramazan Şenlikleri, her akşam vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatmaya devem edecek.

BAŞKAN YÜCEL, “RAMAZAN-I ŞERİF DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA AYIDIR”
MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, MHP Kadın Kolları Başkanı Sevim Bulut ve Eşi Yıldız Yücel’le birlikte Ramazan Meydanı’nı ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Ramazan-ı Şerif’in sosyal dayanışma ve paylaşma ayı olduğunu hatırlatan Başkan Yücel, "Ramazan Meydanı’nda düzenlediğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerle, açtığımız stantlarla eski Ramazanları yaşatmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı toplumsal dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik ayıdır. En değerli varlıklarımız çocuklarımız için de bu meydanda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımız için her zaman üzerimize ne düşerse elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

RAMAZANA DAİR HER ŞEY MEYDANDA
Şenlikler kapsamında Belediye yanındaki Ramazan Meydanı’nda hem çocuklar hem de aileler için her akşam saat 21.15’ten itibaren birbirinden ilginç programlar yer alıyor. Ramazan Meydanı etkinlikleri arasında Geleneksel Sahne Gösterileri, Jonglör-İllüzyon Gösterisi, Türk Sanat Müziği Dinletisi, Geleneksel Sahne Sanatlarından Hacivat Karagöz, Balon Katlama, Kaligrafi ve Ebru Sanatı gösterileri Ramazan boyunca vatandaşlara keyifli akşamlar yaşatacak.

Meydanda ayrıca vatandaşlara her akşam Osmanlı Şerbeti ikram ediliyor. Bununla birlikte alana kurulan stantlardan ise vatandaşlar iftar sonrası çay, kahve, yöresel tatlılar, pamuk şeker, Osmanlı Macunu, patlamış mısır gibi geleneksel lezzetlerden satın alarak hoş sohbet ortamları oluşturuyor. Ayrıca kitap ve hediyelik stantları da birbirinden ilginç ürünlerle vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

PROGRAM:
-7-18 Mayıs tarihleri arasında Geleneksel Sahne Sanatlarından olan gölge oyunu Hacivat Karagöz, Meddah; Karagöz Sanat Atölyesinden Hüseyin Dilen, Eray Sel ve Şafak Yılmaz tarafından sahnelenecektir .
-11 Mayıs 2019 Cumartesi Engelliler Haftası nedeniyle Engelsiz Mehter Takımının gösterisi.
-20 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında Paytak Show İllüzyonist – Jonglör Kerem Eser tarafından sahnelenecektir.
-19 -22 -24-25 Mayıs tarihlerinde Balon Katlama gösterisi Murat Köylü tarafından yapılacaktır.
-17-18-19 Mayıs Ebru Sanatı Gösterisi İlker Selimler tarafından, 24-25-26 Mayıs Kaligrafi ve hat sanatı icrası Zafer Başdağ tarafından icra edilecektir.
-Ayrıca 7 Mayıs 2 Haziran tarihleri arasında her gün akşam gösterilerden sonra Türk Sanat Müziği olacaktır.
-15 Mayıs Alanya Belediyesi Mahmutlar Ek Hizmet Binası Önünde, 22 Mayıs Konaklı Saat Kulesi Önünde de ramazan şenlikleri yapılacaktır.

Bilgi için https://www.instagram.com/alanyakulturmerkezi/ instagram hesabını takıp edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet