ALANYA BELEDİYESİ’NDEN İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılında kurulan Cami Temizlik Ekibi, 5 yıldır çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Çevre Koruma...

Yayınlanma:
ALANYA BELEDİYESİ’NDEN İBADETHANELERDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılında kurulan Cami Temizlik Ekibi, 5 yıldır çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in talimatı ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 2014 yılı itibariyle halkın ortak kullanım alanı olan dini mekânlarımızın profesyonel anlamda temizliğinin sağlanması, temizlik faaliyetinin belirli bir program dâhilinde yapılarak süreklilik arz etmesi ve faaliyetin kontrol edilebilir olması düşüncesi ile kurulan Cami Temizlik Ekibi, 5 yıldır durmaksızın çalışmalarına devam ediyor.

TÜRBE, MESCİT VE KURAN KURSLARINA DA TEMİZLİK HİZMETİ

Her yıl titizlikle hazırlanan program dâhilinde Alanya camilerinde halılarının yıkanması ve süpürülmesi, camlarının ve tuvaletlerinin temizlenmesi, dış avlusunun temizlenmesi, avize temizliği, işlemelerin temizliği yapılmakta. Bu bağlamda 2018 yılında cami temizliğinin yanı sıra Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne ulaşan türbe, mescit ve Kuran kurslarının talepleri de değerlendirilmeye alınmış ve temizlikleri titizlikle yapılmış olup, toplamda 463 adet ibadethane, türbe ve Kuran kursunda temizlik hizmeti verilmiştir.

2018 YILINDA 152 BİN 553 METREKARA HALI YIKANDI

2018 yılında toplam 707 kez cami, mescit ve Kuran kursu temizliği yapıldı. 152 bin 553 metrekare halı süpürülüp bunun 151 bin 106 metrekaresi yıkanmış, 26 bin 446 metrekare cam silinmiş ve 38 bin 863 metrekare dış alan ile tuvalet temizliği yapılmıştır. 2019 yılının 5 aylık periyodunda toplam 349 cami, mescit ve Kuran kursu temizliği yapıldı. 82 bin 102 metrekare halı süpürülüp bunun 82 bin 87 metrekaresi yıkanmış, 12 bin 585 metrekare cam silinmiş ve 19 bin 214 metrekare dış alan ile tuvalet temizliği yapılmıştır.

İFTARDAN SONRA MESAİ DEVAM EDİYOR

Konu hakkında bilgi veren Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, “Ramazan ayında camilerimizi çok sayıda vatandaşımız kullanıyor. Alanya Belediyesi olarak temiz ve sağlıklı ortamlar hazırlamak için vardiya sayımızı yükselttik. Ekiplerimiz iftardan sonra da temizlik çalışmalarına devam ediyor ve Alanya halkına en iyi hizmeti vermek için durmadan çalışıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet