2024'te kaç öğretmen ataması yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü'nde yaptığı açıklamalarda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali ve yeniden düzenlenme sürecini, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na katılımı, öğretmenlerle buluşmaları, ana dil becerilerinin önemini, ara tatilleri ve deprem bölgelerindeki okulları ele aldı. Ayrıca, gelecek yıl yapılacak öğretmen atamalarının bütçe onayına bağlı olarak planlandığını belirtti.

Yayınlanma:
2024'te kaç öğretmen ataması yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü'nde TRT Haber'e konuk oldu ve öğretmenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerini iptal ettiği Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni bir kanunun yapılması sürecinde farklı paydaşların önerilerinin dikkate alınacağını belirtti.

Bakan, Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı ile ilgili detayları paylaştı. Binlerce öğretmenin sınava katıldığını ve sonuçların açıklandığını ifade etti.

Öğretmenler Odası Buluşmaları

Öğretmenlerle yapılan buluşmalardan bahseden Tekin, her ay farklı illerde toplantılar düzenleyip öğretmenlerin görüşlerini dinlediklerini vurguladı.

Ana Dil Becerileri ve Öğrenci Başarısı

Öğrencilerin ana dillerindeki becerilerinin geliştirilmesinin eğitimde önemli olduğunu dile getirdi. Türkçe dersinden alınması gereken puanla ilgili yapılan uygulamaların öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Ara Tatil ve Değerlendirme

Ara tatillerin değerlendirilmesi konusunda yapılan çalışmalara da değinen Bakan, İzleme Değerlendirme birimi tarafından rutin değerlendirmelerin yapıldığını ve sonuçların değerlendirileceğini söyledi.

Deprem Bölgelerindeki Okullar

Deprem bölgelerindeki okulların durumuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılında hedeflenen düzeye ulaşmak için projelerin devam ettiğini belirtti.

Öğretmen Atamaları

Gelecek yıl yapılacak öğretmen atamaları hakkında da konuşan Bakan, atama sürecinin bütçe onayından sonra belirleneceğini ve adil bir dağılımın planlandığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet