Başarılı Öğrencilere Destek Ödemeleri

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Başarı Teşvik Programı kapsamında başarılı öğrencilere verilecek destek ödemeleriyle ilgili heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla öğrenciler, detayları merak ediyor. Ödeme, başarı elde eden ilk 3 öğrenciye net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar yapılacak.

Yayınlanma:
Başarılı Öğrencilere Destek Ödemeleri

Öğrencilerin karne heyecanı yaşadığı şu dönemde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı büyük ilgi görüyor. Yarıyıl tatili öncesinde 22 Ocak Pazartesi başlayacak ve bu tatil döneminde başarı destek ödemeleri de gündemde yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal yardım alan ailelerin çocukları için yapılan bu ödemelerin ilk 3'e giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar olacağını belirtmişti. Bu ödemenin yılda iki kez, dönem arasında yapılacağı biliniyor. Özellikle ilk 3 sınıf veya okul derecesine göre başarı sağlayan öğrenciler bu destekten faydalanabilecek.

Ödemeler, net asgari ücret olan 11.402,32 TL'nin yüzde 60'ı kadar yapılacak. Yani başarılı öğrencilere, 6.841,39 TL ödeme yapılacak. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan bu proje, sosyal yardım alan ailelerdeki başarılı ve korunmaya ihtiyacı olan öğrencileri kapsayacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların ikamet edilen ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacağı öğrenildi. Bu destek ödemelerinin ilk dönemi yarıyıl tatili sonunda verilecek ve yaz tatilinde de ödeme yapılması planlanıyor. Öğrencilerin ve ailelerin bu programdan faydalanabilmek için başvurularını yapabilecekleri tarihler merak konusu.

YARIYIL TATİLİ NE KADAR SÜRECEK?

Yarıyıl tatili, 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet