Eksi Netle Üniversite Kazananlar Artıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından güncellenen Atlas verileri, barajın kaldırılması sonrası üniversite yerleştirmelerinde dikkat çekici bir eğilimi ortaya koydu. Artık eksi net yapan öğrencilerin bile üniversite kazanabildiği görülüyor.

Yayınlanma:
Eksi Netle Üniversite Kazananlar Artıyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj uygulamasının kaldırılmasının ardından, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Atlas verilerinin son güncellemesi, üniversiteye girişteki yeni durumu gözler önüne serdi. Güncellenen verilere göre, artık eksi net yapan öğrencilerin bile üniversite kazanabildiği bir döneme girildiğini gösteriyor.

Eksi Netle Üniversite Kazananlar

Bazı bölümlere -8,75, -7,25, -9,5 net gibi oldukça düşük puanlarla öğrenci alındığı görüldü. Örneğin, Türkçe dersinden eksi 7,5 net yapan bir öğrencinin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandığı belirtildi. Özellikle çocuk gelişimi bölümünün önlisans programlarındaki eksi netler dikkat çekti.

YÖK’ün Baraj Uygulamasındaki Değişiklik

YÖK, üniversite girişteki baraj uygulamasını kaldırdıktan sonra, Türkçe ya da matematikten yarım net yapan bir öğrencinin puanı, diğer derslerde tüm soruları yanlış yapsa bile hesaplanabilmeye başladı. Barajın kalkmadan önce, 4 yıllık bölümler için en az 27 net, 2 yıllık bölümler için ise 8,75 net yapmak gerekiyordu.

Eksi Netle Kazananlar ve Eğitim Kalitesi

Bu durum, üniversitelerde eğitim kalitesi ve öğrenci seçim süreçlerine ilişkin ciddi soruları beraberinde getiriyor. Özellikle, kendi bölümlerinin sınavlarında eksi net yapan öğrencilerin kazanması, bölümlerin akademik standartları ve öğrenci başarısı üzerine tartışmaları gündeme taşıyor.

YÖK Atlas verilerinin bu son güncellemesi, üniversite yerleştirme süreçlerinde yaşanan değişikliklerin eğitim alanındaki etkilerini ve gelecekteki olası sonuçlarını daha net bir şekilde anlamamızı sağlıyor. Bu durum, eğitim politikaları ve üniversite seçim kriterlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

FİZİK

Uludağ Üniversitesi: 0
Selçuk Üniversitesi: -0,75
Abant İzzet Baysal Üniversitesi: -0,25
Harran Üniversitesi: 0

KİMYA

Namık Kemal Üniversitesi: -0,75
Sütçü İmam Üniversitesi: -1,75
Binali Yıldırım Üniversitesi: 0
Harran Üniversitesi: 0

COĞRAFYA

M. Akif Ersoy Üniversitesi: -0,25
Kastamonu Üniversitesi: -0,25
Karatekin Üniversitesi: -0,25

TARİH-1

Dumlupınar Üniversitesi: -1,75
Celal Bayar Üniversitesi: -1
İnönü Üniversitesi: -0,5
Karabük Üniversitesi: -1,25

TARİH-2

Ömer Halisdemir Üniversitesi: -0,5
Kırıkkale Üniversitesi: -0,25
Trakya Üniversitesi: 0
Yeditepe Üniversitesi: -0,75

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet