MEB, Ortaokul Seviyesinde Yapay Zeka Uygulamaları Dersinin Müfredatını Hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 7 ve 8. sınıflar için "yapay zeka uygulamaları" dersinin müfredatını onayladı. Ders, seçmeli olarak sunulacak ve öğrencilere blok tabanlı programlama becerileri kazandırmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
MEB, Ortaokul Seviyesinde Yapay Zeka Uygulamaları Dersinin Müfredatını Hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul öğrencileri için "yapay zeka uygulamaları" dersinin müfredatını tamamladı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı.

Bu ders, her bir düzeyi 72 saatlik öğretim programını içeriyor ve seçmeli dersler kapsamında sunulacak. Öğrencilere, yapay zeka problemlerinin çözümü için blok tabanlı program geliştirme ortamlarından en az birini öğrenme fırsatı sunulacak.

Müfredatta, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi'ndeki anahtar yetkinliklerin yanı sıra bilimsel süreç, yaşam ve mühendislik becerilerinin geliştirilmesine yönelik konulara yer veriliyor. Öğrenciler, ders süresince günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik yapay zeka uygulamaları geliştirecekler.

Ortaokullarda Yapay Zeka Eğitimi Başlıyor

Ders, öncelikle bilişim teknolojileri sınıflarında veya etkileşimli tahta üzerinden uygulamalı olarak yürütülecek. Öğretmenler, öğrencilere keşfetme, sorgulama, argüman oluşturma, farkındalık geliştirme, sorumluluk alma ve ürün tasarlama süreçlerinde rehberlik edecek.

İkinci düzey müfredatta ise makine öğrenmesi ve örüntü tanıma gibi daha ileri konulara yer verilecek. Öğrencilerin, "yazıyı sese çevirme", "sesi yazıya çevirme" gibi projelerde uygulamalı deneyim kazanmaları planlanıyor.

Bu ders, Türkiye'nin gelecek nesillerine yapay zeka ve ilgili teknolojiler hakkında temel bilgi ve beceriler kazandırarak, bu alanda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu eğitimle öğrenciler, teknolojinin hızla gelişen dünyasında daha donanımlı hale gelecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet