Ortaöğretimde Yeni Seçmeli Ders: Tıp Bilimine Giriş

Milli Eğitim Bakanlığı, "Tıp Bilimine Giriş" adlı seçmeli ders programını onayladı. Bu ders, lise 11 ve 12. sınıflarda haftada iki saat olarak öğretilirken, öğrencilerin tıp alanına giriş, tıbbi bilimlerin araştırılması, uzmanlık alanları ve tıp eğitimi gibi konuları keşfetmesi amaçlanıyor. Ayrıca, tıp doktorlarının araştırmalardaki rolü ve tıbbi literatüre erişim gibi konular da öğrencilerin ilgisine sunulacak.

Yayınlanma:
Ortaöğretimde Yeni Seçmeli Ders: Tıp Bilimine Giriş

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Tıp bilimine giriş" dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Lise 11 ile 12. sınıflarda haftada iki saat olacak şekilde toplamda 72 saatlik öğretim programını kapsayan ders, 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde seçmeli dersler kapsamına alınmıştı.

Dersin öğretim programıyla öğrencilerin tıbbi bilimlerin kapsamını araştırması, tıp eğitimi programlarıyla ilişki kurması, tıbbi uzmanlık alanlarının kapsamı ile uygulamalarını tanımaları hedeflendi.

Seçmeli ders olarak alan öğrencilerin, ayrıca tıp doktorlarının bilimsel araştırmalara katılmalarının önemi ile çoklu lisans derecesi olan hekimlerin farklı alanlarda yaptığı çığır açan çalışmaları araştırmaları ve tıbbi literatüre erişme yöntemlerini kavramaları da amaçlanıyor.

liselere-yeni-ders-1.webp

Derslerde; dijital insan bedeni uygulamaları, mikroskop uygulamaları, hasta başı dersler, simülasyon eğitimleri gibi farklı eğitim metotlarının farklı disiplinlerdeki kullanımları açıklanacak. Ayrıca derslerde, palyatif tıp uygulamaları, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının araştırması da yapılacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAK VE SORUMLULUKLARINA DA YER VERİLDİ

Tıbbi deontolojinin önemine değinilecek derslerde, doktorların mesleki etkinlikleri esnasında hastalara, hasta yakınlarına, meslektaşlarına ve topluma karşı uymak zorunda olduğu kurallar anlatılırken, sağlık çalışanlarının hak ve sorumlulukları da ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet