Ünlü mimar Tabanlıoğlu, Alanya Üniversitesi'nde mimarlarla buluştu!

Alanya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta ünlü Mimar Murat Tabanlıoğlu, Mimarlar Odası üyeleri ve akademisyenlerle buluşarak mimarlık felsefesini ve projelerindeki yaklaşımını paylaştı.

Yayınlanma:
Ünlü mimar Tabanlıoğlu, Alanya Üniversitesi'nde mimarlarla buluştu!

Alanya Üniversitesi, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaparak ünlü Türk Mimar Murat Tabanlıoğlu'nu konuk etti. Alanya Mimarlar Odası tarafından düzenlenen konferansa, Antalya Mimarlar Odası ve Alaaddin Keykubat Üniversitesi de destek verdi.

Konferansın açılış konuşmalarını, Antalya Mimarlar Odası Başkanı Sayın Hasan Çerçiler ve Mimarlar Odası Alanya Şubesi Başkanı Sayın Gülderen Toprak gerçekleştirdi. Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun Alanya'da ağırlanmasından memnuniyetlerini dile getirdiler.

Mimar Murat Tabanlıoğlu, dünya genelinde birçok ülkede farklı ve yenilikçi projelere imza atan bir isim olarak tanınıyor. Konuşmasında, çeşitli projelerde benimsediği mimari prensipleri ve felsefi yaklaşımları katılımcılarla paylaştı. Mimarlık pratiği ile teorisi ve felsefi düşünce arasındaki kesişimden bahsederek, mimari tasarımın temel prensiplerini, değerlerini ve amaçlarını anlamaya yönelik bir yaklaşımı vurguladı.

Tabanlıoğlu aynı zamanda mekânın insanlar üzerindeki etkisi ve deneyimini ele alarak, her projenin kültür ve çevre analizi gerektirdiğini ve uzmanlarla iş birliği yapmanın önemini vurguladı. İşlevsellik ile estetik form arasındaki ilişkiye dikkat çekti ve çevresel etik değerlerin ve sürdürülebilirlik ilkelerinin önemini vurguladı. Ayrıca, doğal kaynakları korumak amacıyla yerel malzemelerin kullanımına odaklanmanın projelerinde öncelikli olduğunu belirtti.

Mimar Murat Tabanlıoğlu, konuşmasının sonunda Alanya Şubesi Başkanı Sayın Gülderen Toprak ve Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Y. Birol Saygı'ya teşekkür ederek, tekrar Alanya'da olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet