2024 için Yeni Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Tahminleri

SGK Uzmanı Emin Yılmaz, 2024 yılında zamlı asgari ücret ve SSK/Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını tahmin etti. Yaptığı hesaplamalara göre, yıllık enflasyonun yüzde 65 olması durumunda emekli maaşlarında yüzde 37, yüzde 68 olması durumunda ise yüzde 40 artış bekliyor. Ayrıca, zamlı asgari ücretin 16 bin ila 17 bin lira arasında olabileceğini öngörüyor.

Yayınlanma:
2024 için Yeni Asgari Ücret ve Emekli Maaşı Tahminleri

2023'ün sonlarına yaklaşırken asgari ücret ve emekli maaşları yeniden gündemde. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, yaptığı hesaplamalarla 2024 yılı için zamlı asgari ücret ve SSK/Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını tahmin etti. Yılmaz, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerini değerlendirerek çıkarımlarda bulundu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Yılmaz, emekli maaşları için, dört aylık enflasyon verileri göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalar sonucunda yıllık enflasyonun yüzde 65 olması durumunda emekli maaşlarında yüzde 37, yüzde 68 olması durumunda ise yüzde 40 artış beklediğini belirtti. Bu durumda emekli maaşlarının 10 bin 332 lira ile 10 bin 521 lira arasında bir bandta olabileceğini öngördü.

YÜZDE 40 İLA 50 ARASINDA BİR ZAM BEKLENTİSİ

Asgari ücret konusunda ise Yılmaz, zamlı asgari ücretin 16 bin ila 17 bin lira arasında olabileceğini tahmin ediyor. Yüzde 40 ila 50 arasında bir zam beklentisi içinde olduğunu dile getiren Yılmaz, bu zam oranıyla asgari ücretin bu bandta artabileceğini ifade etti. Yapılan bu tahminler, asgari ücretle geçinen milyonlarca çalışan ve emekliler için büyük bir önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet