Aile Bakanı Göktaş'tan Evde Bakım Yardımı Açıklaması: 4,2 Milyar TL Ödeme Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı kapsamında 4,2 milyar TL'nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu.

Yayınlanma:
Aile Bakanı Göktaş'tan Evde Bakım Yardımı Açıklaması: 4,2 Milyar TL Ödeme Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım yardımı ödemelerinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerde, engelli vatandaşların evde bakımlarını sağlayacak şekilde toplam 4,2 milyar TL ödeme yapıldı. Bakan Göktaş, 560 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını belirterek, kişi başı ödemenin 7 bin 608 TL olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, evde bakım yardımının engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşayarak sosyal hayata entegre olmalarını kolaylaştırdığını belirtti. “Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini koruyarak, yaşadıkları ortamlarda bakımlarını sürdürebilmeleri bizim için öncelikli” diyen Göktaş, engelli bireylerin temel haklarına erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla bakanlık olarak hak temelli politikalar geliştirdiklerini ifade etti.

Bakanlık, evde bakım hizmetini veren ailelerin ve yakınlarının ihtiyaçlarını destekleyen bu yardımlarla, engelli vatandaşların toplum içinde daha aktif bir yaşam sürmelerini amaçlıyor. Bakan Göktaş, “Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde engellilik alanında sürdürülebilir ve şeffaf sosyal yardımlar sağlamaya devam edeceğiz” dedi ve ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet