Alanya Kent Konseyi'nden uyarı! 2024'te personel krizi kapıda

Alanya Kent Konseyi, otellerde çalışan personelin ilçeden kaçtığına dikkat çekerek, lojmanların iyileştirilmesi ve kapasitelerinin artırılması çağrısında bulundu. Aksi takdirde 2024'te Alanya'da personel krizi yaşanabilir.

Yayınlanma:
Alanya Kent Konseyi'nden uyarı! 2024'te personel krizi kapıda

Alanya Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada otellerde çalışan personelin ilçeden kaçtığına dikkat çekilerek çözüm olarak kalacağı lojmanların iyileştirilmesi ve kapasitelerinin artırılması istendi. Bunun yapılmaması durumunda 2024’te Alanya’da personel krizinin yaşanacağı vurgulandı.

Alanya Kent Konseyi, turizm emekçilerini ön planda tutarak kahvaltılı toplantı düzenledi. Başkan Nurhan Özcan önderliğinde gerçekleşen toplantıya sektörün önde gelen temsilcileri katıldı. Aralarında HOTED Onursal Başkanı Başdanışmanı Hakan Halit Yeni, Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği Başkanı Ergül Demiral, Gastronomi Yıldızları Derneği Başkanı Hidayet Kızıları, Anadolu Teknik Yöneticileri ve Çalışanları Derneği Başkanı İlhami Yalçınkaya, HOTED Başkanı Sevgi Topuzel, Akdeniz Yiyecek ve İçecek Yöneticileri Derneği Başkanı Mustafa Gencer gibi isimlerin yer aldığı toplantıda, turizmin geleceğine dair önemli konular ele alındı.

2024 YILINDA PERSONEL KRİZİ KAPIDA

Kahvaltılı toplantı ile ilgili ALANYA Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Turizm emekçi temsilcileri 2023 yılını bir şekilde geçirse de Alanya’yı 2024 yılında ciddi bir personel krizi bekliyor. Turizm sezonları değerlendirilirken genellikle turist ve tesis olarak değerlendirilmeler yapılıyor lakin turizmin bel kemiğini turizm çalışanları, emekçileri oluşturuyor. Personel Alanya’dan kaçmakta. Kalifiye personeli bırakın, deneyimsiz personel bile artık zor bulunacaktır. Personellerin kalacağı lojmanlar derhal yeniden iyileştirilmeli, kapasiteleri artırılmalı. 2024 sezonuna hazır hale getirilmeli. Lojmanı olmayan tesisler ise kira desteği gibi önlemler almalı. Sezonda personel bulmakta zorlanmayacaksak çalışan dostu bir turizm politikası izlemeliyiz.”

“ALANYA’YA FUAR ALANI OLUŞTURULMALI”

Toplantıda ortaya çıkan bir diğer önemli başlık olan Alanya'ya fuar alanı ihtiyacı, kapsamlı bir tartışma ve değerlendirme sürecine tabi tutuldu. Turizm sektörünü desteklemek ve bölgeye olan ilgiyi daha da artırmak amacıyla fuar alanı oluşturulması, konsey üyeleri tarafından stratejik bir adım olarak değerlendirildi. Fuar alanı konusu, Alanya'nın turizmdeki rekabet gücünü artırma, sezonun daha uzun olmasını sağlama, yeni iş fırsatları yaratma ve bölgeye daha fazla ziyaretçi çekme hedefiyle ele alındı. Turizmdeki çeşitliliği vurgulayarak Alanya'nın potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkarmak için planlanan fuar alanı, aynı zamanda yerel işletmeler ve turistik tesisler arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet