Alanya'da ev kurmak zorlaşıyor! "Evkur" bile kuramıyor

Alanya'da mobilya sektöründeki zamlar, vatandaşların ve yeni ev sahiplerinin ev kurma çabalarını olumsuz etkiliyor. Evkur Mobilya'nın sahibi Erdal Kuzu, yüksek fiyatların alım gücünü düşürdüğünü ve satışların azaldığını belirtiyor.

Yayınlanma:
Alanya'da ev kurmak zorlaşıyor! "Evkur" bile kuramıyor

Mobilya sektörü, ham madde fiyatlarındaki artış ve yurtdışına ihracat nedeniyle zor günler geçirirken, vatandaş ve yeni evlenen çiftler de pahalılıktan ev kuramıyorlar. Alanya Evkur Mobilya’nın sahibi Erdal Kuzu, zamların alım gücünü düşürdüğünü ve satışlarının azaldığını söyledi. Kuzu, “Bir koltuk 35 bin, 40 bin TL oldu. Yatak odası 70-80 bin oldu. İnsanlar alamıyor. 7-8 aylık maaşını ya da bir yıllık maaşını yatak odasına veya koltuk takımına bağlamak istemiyor” dedi.

'KENDİ KARNIMIZ DOYMADAN YURT DIŞINDAKİ YABANCININ KARNINI DOYURUYORUZ'
Kuzu, ham maddenin yurtdışına ihracatının kesilmesini talep ederek, sözlerine şöyle devam etti: “Ham maddeyi önce kendi vatandaşımıza sağlamamız gerek, ondan sonra yurt dışına ihracat yapmalıyız. Sadece mobilya olarak bakmamalıyız, bu gıda olabilir, her şey olabilir. Biz, kendi karnımız doymadan, yurt dışındaki yabancının karnını doyurmaya kalkıyoruz” diye konuştu.

Kuzu, işçi çalıştıramadıklarını ve personel çıkarmak zorunda kaldıklarını da belirtti. “Eskiden hamallık veya nakliyeyi kurtarabiliyorduk, şimdi ise işçi çalıştıramıyoruz. Personel maaşını veremiyoruz. Durum oldukça kötü, hiç iyiye gitmiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet