Alanya'da konut fırsatı! Düşük faizli krediler yolda

Yabancılara yönelik ikamet kısıtlamalarının etkisiyle Antalya ve Alanya'da konut satışlarında yaşanan düşüş, düşük faizli konut kredileri ile dengeleniyor. İşte bu yeni fırsatın detayları.

Yayınlanma:
Alanya'da konut fırsatı! Düşük faizli krediler yolda

Antalya ve Alanya'da son dönemde yabancılara ikamet izni uygulamalarındaki zorluklar nedeniyle konut sektöründe daralmalar yaşanmıştı. Ancak şimdi, bu krizi aşmak ve inşaat-emlak sektörüne can suyu vermek adına yeni bir fırsat sunuluyor. Yabancıların ilgisinin azalması ile birlikte satışlarda bir düşüş yaşandı, ancak bu yeni adımla sektör canlanma umudu taşıyor.

Özellikle Antalya ve Alanya bölgelerinde konut satışları azaldı ve fiyatlarda bir miktar gerileme gözlendi. Orta vadeli program çerçevesinde, düşük faizli konut kredi fırsatları sunuluyor. Detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor.

Bu yeni konut kredi kampanyası, ilk kez konut sahibi olmak isteyenlere 15 yıl vadeli ve yüzde 1.20 faiz oranı sunmayı hedefliyor. Örneğin, 2.5 milyon TL değerinde bir evin aylık taksit tutarının yaklaşık 34,000 TL olması bekleniyor.

Bu konut kampanyasından yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor, örneğin, evin alınacağı şehirde son 1 yıl içerisinde konut satılmamış olması veya hisseli bir konuta sahip olunsa da hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gerekiyor.

Ayrıca, 5 milyon TL'ye kadar ekspertiz raporu olan bir konut için kredi miktarının en az yüzde 80 seviyelerine çıkartılması da gündemde.

Gayrimenkul uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fiyatların daha da oturacağı bir döneme giriyoruz. Ancak bu durumun geçici olduğunu ve piyasanın canlanacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan bu düşük faizli konut kredi teklifi, bölgedeki inşaat ve emlak sektörünün canlanmasına yönelik umut vaat ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet