Alanya'da Konut Satışlarında Hareket Bekleniyor

Gayrimenkul yatırım uzmanları, özellikle yerel seçimler sonrasında ekonomiye hız kazandırılması ve enflasyonun düşüş trendine girmesiyle birlikte konut satışlarında bir hareketlenme öngörüyor. Mevduat faizlerinin düşmesiyle birlikte gayrimenkul yatırımının yeniden popüler hale geleceği belirtiliyor.

Yayınlanma:
Alanya'da Konut Satışlarında Hareket Bekleniyor

Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2023 yılında toplam gayrimenkul satışının yaklaşık 2,8 milyon, konut satışının ise 1,2 milyon olacağını tahmin ediyor. Özelmacıklı, “Özellikle yerel seçimler sonrasında ekonomiye getirilecek bir hız kazandırma, aynı zamanda enflasyon düşüş seyrinin başlayacak olması gibi etmenler ile konut satışında bir hareketliliğin başlayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Özelmacıklı, mevduat faizlerinin düşmesi ile konutun tekrar gözde yatırım aracı haline dönüşeceğini belirterek, “Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın politikaları sonucu enflasyonun seyrinin düşmesi ile birlikte mevduat faizleri de azalacak. Bunun üzerine vatandaş, alternatif yatırım enstrümanlarını tercih edecektir. En iyi argüman ise gayrimenkul yatırımı” dedi.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise gayrimenkul yatırımının her zaman parayı faize yatırmaktan daha avantajlı bir yatırım aracı olduğunu dile getirdi. Aşa, “Faizler istediği kadar yüksek olsun eninde sonunda paranız enflasyon karşısında eriyor. Ancak gayrimenkule yatırım yaparsanız paranız değerini her zaman korur. Üstüne ek getirisi de olur” dedi.

Aşa, kredi faizlerinin yüksek olmasının vatandaşı etkilemediğini de belirterek, “Faiz ne kadar yüksek olursa olsun ev almak isteyen vatandaş bir şekilde öder. Asıl sorun şu an krediye ulaşmak. Krediye ulaşım arttıkça konut satışlarının artmasını da bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet