Alanya'da yabancı ikamet yasağı ekonomik sıkıntılara neden oluyor!

Alanya'da geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan yabancı ikamet yasağı, ekonomik sorunlara yol açarak Alanya'nın emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor.

Yayınlanma:
Alanya'da yabancı ikamet yasağı ekonomik sıkıntılara neden oluyor!

Alanya'da 4 büyük mahallede uygulanan yabancı ikamet yasağı, özellikle emlak ve inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor. Temmuz ayında başlatılan bu yasağın asıl amacı kira fiyatlarını kontrol altına almak olsa da, beklenen sonuçların aksine, kira fiyatları artmaya devam ediyor ve sektör büyük bir ekonomik darboğaza sürükleniyor.

YABANCI İKAMET YASAĞI ALANYA EKONOMİSİNE ZARAR VERİYOR

Yüksek girdi maliyetleri nedeniyle müteahhitler ve emlak sektörü zor günler yaşıyor. Satışlar durma noktasına gelmiş durumda ve sektörde borçluluk oranları artıyor. Bu durum, Alanya'nın ekonomisine büyük zarar veriyor.

Alanya'da bulunan yabancılara konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,9 azalarak 22 bin 76 olarak gerçekleşti. Bu durum, emlak ve inşaat firmalarının borçlarını ödemekte zorluk çekmelerine neden oluyor.

Sektör temsilcileri, yabancılara verilen 'mülk satışı karşılığı vatandaşlık' ile 'ikamet izni' arasında ayrım yapılması gerektiğini savunuyorlar. Alanya'nın Mahmutlar, Kestel, Kargıcak ve Avsallar mahallelerindeki ikamet yasağının kaldırılması ve yabancıların yeniden yerleşimine izin verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Eğer bu önlemler alınmazsa, Alanya ekonomisinin büyük bir ekonomik buhrana sürükleneceği öngörülüyor. Bu nedenle, sektör temsilcileri bir an önce yabancı ikamet yasağının kaldırılmasını talep ediyorlar.

EMLAK VE İNŞAAT SEKTÖRÜ ZORA GİRDİ

Yabancılara yapılan konut satışı da ciddi bir gerileme gösteriyor. Haziran ayında %69,6 gerileyerek 2,625 adete düşen yabancı konut satışları, Ocak-Haziran döneminde %45,5 azalarak 19,275 olarak kaydedildi. Bu durum, Alanya'nın turizm ve emlak sektöründeki zorlu günlerini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet