Alanya'da yabancı konut sahiplerine kötü haber! İkametgah almak için 200 bin dolar yetmeyecek

Yeni kanuna göre, Alanya'da ikamet etmek isteyen yabancılar için 16 Ekim'den itibaren yürürlüğe giren düzenleme, 200 bin doların altındaki konut sahiplerine ikametgah hakkı tanımıyor. Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Alanya'da yabancı konut sahiplerine kötü haber! İkametgah almak için 200 bin dolar yetmeyecek

Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, 16 Ekim'den itibaren yürürlüğe giren yeni kanun hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Kanuna göre, artık Türkiye'de ikamet etmek isteyen yabancılar için tapu sahibi olmaları yeterli olmayacak.

Daha önce büyükşehirlerde 100 bin dolarlık konutlara sahip olanlar ve küçük yerlerde 50 bin dolarlık konutlara sahip olanlar ikametgah alabiliyorlardı. Ancak bu yeni düzenleme ile 200 bin doların altındaki konutlara sahip olan yabancılar, tapu alsalar bile ikametgah alamayacaklar. Ayrıca, ikametgah alabilmek için 200 bin dolarlık bir ekspertiz raporu gerekiyor.

Konuya ilişkin Yeni Alanya’ya özel açıklamalarda bulunan Karaoğlu, açıklamasında “Yeni çıkan kanuna göre 16 Ekim’den itibaren ikamete açık olan yerlerden 200 bin doların altında alınan daire sahipleri tapu alsalar bile ikametgah alamayacaklar. 200 bin dolarlık ekspertiz raporuyla işlem yapılcak. Turistik ikametgah, kiralık ikametgah diye bir şey artık kalmadı. Eskiden büyükşehirlerde 100 bin dolar küçük yerlerde 50 bin dolardı. Artık 200 bin doların altında tapu ikametgahı vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet