Alanyalı üretici isyanda! Zamlar üretimi bitirme noktasına gelebilir

Gübre ve motorin fiyatlarındaki sürekli artış, Alanya'da tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor ve üreticileri zor durumda bırakıyor. Hem hasat zamanı hem de yeni ekim sezonu hazırlığı yapan çiftçiler, yükselen mazot ve gübre fiyatları yüzünden sıkıntı yaşıyor.

Yayınlanma:
Alanyalı üretici isyanda! Zamlar üretimi bitirme noktasına gelebilir

Ünlü üreticilerden "İş Adamı" olarak bilinen Mustafa Sanay, yaşadıkları sorunları anlattı. Zamlara tepki gösteren Sanay, mazotun pahalanmasının çiftçileri çıkmaza sürüklediğini ifade etti. Çiftçilere yönelik yetersiz desteklere de dikkat çeken Sanay, önceki dönemde bankadan alınan desteklerin artık hesaplara yatmadığını belirtti.

Üreticilerin belirli bir yerden gübre ve mazot almak zorunda bırakılmasına da itiraz eden Sanay, bu durumun çiftçilerin maliyetini artırdığını dile getirdi. Mazot fiyatlarındaki hızlı yükselişin tarım işlerini zorlaştırdığını söyleyen Sanay, seçimden önce 18 lira olan mazotun kısa sürede 38-40 liraya çıkmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

Sanay, zamların tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini, biber, domates, salatalık gibi ürünlerin bahçelerde çürümeye başladığını ve mazot, işçi ücretleri gibi giderlerin cepten karşılanmak zorunda kalındığını dile getirdi. Tüm bu sorunların çözümü için adil destek ve düzenlemeler yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet