Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Gram altın kaç TL?

Fed’in faiz kararı öncesinde ons altın 6 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 2.016 dolara çıktı, gram altın da 1.876 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Yayınlanma:
Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Gram altın kaç TL?

Altın fiyatları, Aralık ayı Fed faiz kararı öncesinde piyasalarda yaşanan tedirgin bekleyiş ortamında yükselerek rekor seviyelere ulaştı. Ons altın, 6 ayın en yüksek seviyesine tırmanarak 2.016 dolar seviyesine çıkarken, gram altın fiyatları da 1.876 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Yatırımcılar ve Piyasaların Tepkisi

Yatırımcılar, Fed’in politikalarını gevşeterek faiz indirimine gideceği beklentileriyle altına yönelirken, jeopolitik gelişmeler ve düşen tahvil getirileri altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Altın, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü bir varlık haline geldi.

Gram Altında Tarihi Zirve

Dolar/TL kuru ve spot piyasada altının onsu üzerinden yapılan hesaplamalar sonucu gram altın, 1.876 TL ile haftanın ikinci işlem gününde tüm zamanların rekorunu kırdı. ABD’de tahvil getirilerindeki düşüş, faiz getirisi olmayan altın için olumlu bir ortam yaratıyor.

Hedge Fonlarının Altın Tahminleri

Hedge fonları, altına yönelik yükseliş tahminlerini dört ayın en yüksek seviyesine çıkardı. Vadeli işlemler ve opsiyonlara ilişkin CFTC verileri, faiz artırımının duraklatılacağı yönündeki tahminleri güçlendiriyor.

Bu gelişmeler, dünya genelindeki ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının para politikaları nedeniyle altın fiyatlarının yükselişini sürdüreceğini gösteriyor. Piyasalardaki bu hareketlilik, altın yatırımcıları ve ekonomik analistler tarafından yakından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet