Altın Fiyatlarındaki Son Durum Nedir?

Haftanın başlangıcında altın fiyatlarında görülen yükseliş, ons fiyatındaki değişimlerle paralel bir seyir izliyor. Analistlerin değerlendirmeleri ve piyasa beklentileri, altın yatırımcıları için önemli ipuçları sunuyor.

Yayınlanma:
Altın Fiyatlarındaki Son Durum Nedir?

Haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, şu anda 1890 lira seviyelerinde işlem görüyor. Cuma günü, ons fiyatındaki azalışın etkisiyle gram altın yüzde 0,8 oranında bir değer kaybı yaşayarak 1882 lira seviyesinde günü tamamlamıştı. Yeni haftanın başında ise altının gram fiyatı, yüzde 0,5'lik bir artışla 1890 lira seviyesine yükseldi. Aynı zamanda, çeyrek altın 3 bin 100 lira, cumhuriyet altını ise 12 bin 710 lira fiyatla alıcı buluyor.

Ons Altında Yükseliş

Altın piyasasında önemli bir gösterge olan ons altın fiyatı da yükselişe geçti. Şu sıralarda yüzde 0,3'lük bir artışla 2 bin 20 dolar seviyesinde dengelenen ons altın, yatırımcılar ve analistler tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimleri konusunda henüz erken olduğunu vurgulamaları, varlık fiyatları üzerinde oynaklık yaratıyor.

Geçtiğimiz hafta merkez bankalarının yılın son para politikası kararlarını açıklamaları ve gelecek döneme ilişkin sinyaller, piyasalarda bir iyimserlik yaratsa da Fed yetkililerinin son açıklamaları bu iyimserliği azalttı. Para piyasalarında, Fed'in gelecek yılın başında faiz oranlarını sabit tutacağı beklentisi hakimken, Mart ayında faiz indirimlerine başlanabileceği yönünde yüzde 75'lik bir ihtimal öngörülüyor.

Altın Fiyatlarında Teknik Seviyeler

Analistler, bugün itibarıyla yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi verilerinin piyasalar tarafından izleneceğini belirtiyor. Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2 bin 50 ve 2 bin 40 dolar seviyeleri direnç noktaları olarak görülüyor. Bunun yanında 2 bin 10 ve 2 bin dolar seviyeleri ise destek olarak değerlendiriliyor. Altın piyasasındaki bu gelişmeler, yatırımcılar ve ekonomi takipçileri için önemli bir gösterge niteliği taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet