Altın Piyasasında Beklenmedik Değişim: Fiyatlar Yüzde 1,9 Geriledi

Bugün standart altının kilogram fiyatı, yüzde 1,9'luk bir düşüşle 1 milyon 839 bin liraya gerileyerek günü tamamladı. Önceki gün 1 milyon 874 bin liradan kapanış yapan altın, bugün en düşük 1 milyon 839 bin lira, en yüksek 1 milyon 893 bin lirayı gördü. Kıymetli metal işlemleri KMKTP'de 2 milyar 876 milyon lirayı aşarken, altın borsasında Garanti BBVA ve İstanbul Altın Rafinerisi gibi kurumlar öne çıkan işlem hacimlerine sahip.

Yayınlanma:
Altın Piyasasında Beklenmedik Değişim: Fiyatlar Yüzde 1,9 Geriledi

Altın piyasasında bugün, standart altının kilogram fiyatı önceki günkü 1 milyon 874 bin liradan yüzde 1,9'luk bir azalışla 1 milyon 839 bin liraya gerileyerek günü kapattı. Bu süreçte en düşük 1 milyon 839 bin lira, en yüksek ise 1 milyon 893 bin lirayı gören altın, dalgalı bir seyir izledi.

Kıymetli metal işlemleri Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) toplam 2 milyar 876 milyon lirayı aşan bir işlem hacmiyle gerçekleşti. İşlem miktarı ise 1.550,63 kilogram oldu. Tüm metallerdeki toplam işlem hacmi ise 2 milyar 890 milyon lirayı aştı.

gram-altin-ne-kadar-wymd-cover.jpeg

Altın Piyasasında Yüksek İşlem Hacmi: Hangi Kurumlar Öne Çıktı?

Bugün altın borsasında en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar arasında Garanti BBVA, İstanbul Altın Rafinerisi, İAR Döviz ve Kıymetli Madenler, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, Doruk Döviz ve Kıymetli Madenler öne çıktı.

Altın piyasasında yaşanan bu fiyat dalgalanmaları, yatırımcılar arasında yakından takip ediliyor. Fiyatların göstergesi olan altının değerindeki değişiklikler, piyasadaki dalgalanmaları ve yatırım kararlarını etkileyebiliyor. Bu durum, altın ve diğer kıymetli metallerde işlem yapan yatırımcılar için önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet