ALTSO'da Düzenlenen Konferansta İş Dünyasında Kadın Olmanın Yeri Anlatıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) iş dünyasında kadın olmanın yeri ve öneminin anlatıldığı bir konferans gerçekleştirildi. Konferansta Alanya Üniversitesinin kadın akademisyenleri konuşmacı olarak yer aldılar ve kendi alanlarında çalışan kadınlar ve önemlerinden bahsettiler.

Yayınlanma:
ALTSO'da Düzenlenen Konferansta İş Dünyasında Kadın Olmanın Yeri Anlatıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) düzenlenen konferansa Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı Eray Erdem ve yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Çalışanlar Derneği Başkanı Vildan Yazar Ülgeroğlu, ALÇED Başkanı Şerefnur Kayhan, DOSTER Başkanı Şafak Kuru, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve kadın kolları yöneticileri katıldı.
“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”
Gazeteci Tülay Şengün koordinesinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Alanya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Güner yaptı. Kadınların iş dünyasında oynadığı kilit rolü vurgulayan Güner, şunları söyledi: “Kadınlar, iş dünyasında önemli bir rol oynuyor ve çeşitliliği zenginleştiriyor. Her birimiz, farklı bakış açıları ve yeteneklerle donatılmış olarak, ortak hedeflere doğru ilerlemekteyiz. Kadınların iş dünyasında etkili bir şekilde yer alması, sadece cinsiyet eşitliğini sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda şirketlerin daha inovatif ve başarılı olmasına da katkıda bulunur. Kadın çalışanlar sadece işlerini başarıyla yerine getirmekle kalmaz, aynı zamanda ekip ruhunu güçlendirir ve kurum kültürüne olumlu bir etki sağlar. İş dünyasında çeşitlilik, farklı bakış açılarını bir araya getirerek daha yaratıcı çözümlerin doğmasına olanak tanır. Ancak kadınların iş dünyasındaki potansiyellerini tam anlamıyla ortaya koymaları için karşılaştıkları zorluklara da odaklanmalıyız. Cinsiyet eşitliği konusundaki mücadele hala devam ediyor ve hep birlikte, bu sorunları anlamalı ve çözümler üretmeliyiz. Hep birlikte, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık ilkesine bağlı kalarak, daha güçlü, daha adil ve daha başarılı bir iş dünyası inşa edebiliriz. Unutmayın, sizin başarınız sadece sizin değil, aynı zamanda gelecek nesiller için bir ilham kaynağıdır. Birlikte daha güçlüyüz” dedi.
“KADINLARIN VARLIĞI GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİ”
Alanya Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Esra Mankan da, "Gastronomide Kadın Olmak" konulu sunum gerçekleştirdi. Kadınların çalışma hayatındaki varlığının gelişmişlik göstergesi olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Mankan, tüm sektörlerde kadın emeğinin varlığına vurgu yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden hareketle sektördeki kadın çalışan sayısının daha da artırılması gerektiğini söyleyen Mankan, kadınların her alanda çalışmasının önemine dikkat çekti. Mankan kadın istihdamının artırılması gerektiğini söyledi. Seminerde ayrıca Alanya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nden Uzman Klinik Psikolog Gülendam Demir de yer aldı. Demir, "Kadın Ruh Sağlığı" başlıklı bilgileri ve çözüm yollarını katılımcılarla paylaştı. Kadınların ruh sağlığının önemine vurgu yaparak, biyolojik, psikolojik, toplumsal ve çevresel faktörlerin kadın ruh sağlığını nasıl etkilediğine dair açıklamalarda bulundu. Ardından, kadın ruh sağlığını destekleyen uygulamalardan bahsetti.
BAŞARILI KADIN MİMARLARI ANLATTI
Alanya Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Elif Gizem Yetkin, seminerde mimarlık dünyasında başarılara imza atmış kadın mimarlar hakkında sunum gerçekleştirdi. dünyanın ve Türkiye’nin başarılı kadın mimarları hakkında bilgiler verdi. Alanya Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Sidar ise, “İş hayatında kadın olmak ve kimlik çatışması” konulu bir sunum yaptı. Dr. Öğretim Üyesi Sidar küresel çapta kadın iş gücünü, bu alandaki trend ve istatistikleri, cinsiyet eşitsizliğini, ücret adaletsizliğini, yükselme ve liderlik pozisyonundaki zorlukları anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet