ANFAŞ hedefi açıkladı: 50 bin uluslararası ziyaretçi

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenecek olan 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 6-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuara 300'ün üzerinde katılımcı ve 50 binden fazla ziyaretçinin beklendiğini açıkladı. Fuar kapsamında çeşitli etkinlikler ve workshoplar düzenlenecek.

Yayınlanma:
ANFAŞ hedefi açıkladı: 50 bin uluslararası ziyaretçi

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş (ANFAŞ) tarafından düzenlenecek olan 30. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, 6-9 Şubat tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarın tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, fuara Türkiye'den ve yurt dışından 70'in üzerinde ülkeden 300'ün üzerinde katılımcının ve 50 binden fazla profesyonel ziyaretçinin beklendiğini belirtti.

ANFAŞ BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMALAR

Ali Bıdı, fuarların sadece ihracatın görünmeyen kapısı olmakla kalmayıp aynı zamanda şehir tanıtımına ve ekonomiye büyük katkı sağladığını ifade etti. Bu fuarın Antalya'nın tanıtımına büyük katkılar sunacağını ve şehri tüm dünyaya tanıtarak alıcı ve satıcıları bir araya getireceğini söyledi. ANFED (Anadolu Aşçılar Federasyonu) iş birliğiyle düzenlenecek olan fuarda, 300'ün üzerinde katılımcının yer alacağını ve 70'in üzerinde ülkeden 50 binden fazla profesyonel ziyaretçinin beklendiğini açıkladı.

GASTRONOMİ VE WORKSHOPLAR

ANFED'in desteğiyle fuar kapsamında 22 workshop düzenleneceğini belirten Bıdı, bu workshoplarda Akdeniz Bölgesi'nin değerli şeflerinin yanı sıra ülkedeki diğer bölgelerden ve KKTC'den şeflerin sunum yapacağını ifade etti. Toplamda 44 şefin katılacağı etkinliklerle damak tadının zirveye çıkarılacağını belirtti. Açılış töreni ve şef sunumları için özel bir alan hazırlandığını sözlerine ekledi.

SEKTÖR PANELLERİ VE KONSERLER

Fuar boyunca sektör panelleri düzenleneceğini ve alanında uzman isimlerin bilgilendirme sunumları yapacaklarını dile getiren Ali Bıdı, ayrıca katılımcı firmalara özel konserlerin verileceğini belirtti.

ANFAŞ'IN 30. YILINA ÖZEL

ANFAŞ olarak hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini belirten Bıdı, 30. yıl özelinde düzenlenecek fuarda 200'ün üzerinde firma ve 1000'den fazla markanın yer alacağını, geçen yıl elde ettikleri rekor karın üzerine koyarak bu yıl daha büyük bir başarı hedeflediklerini söyledi.

BÜTÇE AYIRILACAK

Yerel basına bütçe ayırılması konusuna da değinen Ali Bıdı, bu sene daha fazla bütçe ayıracaklarını ifade etti. Ayrıca, kadın kooperatiflerine ücretsiz alan tahsisi yapacaklarını müjdeledi. Alkol bölümünü açma çabalarının olduğunu ancak yeterli katılımcı olmadığı için bu konuda ilerleme sağlanamadığını belirtti.

ANFAŞ'A DESTEK ÇAĞRISI

Antalya'daki gıda firmalarının yeterli sayıda fuara katılmadığını eleştiren Bıdı, fuarların sadece ANFAŞ'ın değil, tüm Türkiye'nin olduğunu ve bu etkinliklerin Türkiye'nin dışa açılan kapısı olduğunu vurguladı. ANFAŞ'ın 30 yıldır bu amaca hizmet ettiğini ve bu yolda devam etmeye kararlı olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet