Antalya'da emeklilerden isyan! "Biz insan değil miyiz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilave yüzde 5 zam açıklamasının ardından Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, emeklilerden gelen yoğun tepkileri paylaştı. Emekliler, yapılan zammın yetersiz olduğunu belirterek, "Onca yıl çalıştık, emek verdik, kira dahi ödenmez bu maaşla" diyor.

Yayınlanma:
Antalya'da emeklilerden isyan! "Biz insan değil miyiz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yapılan ilave yüzde 5 zammı açıklamasının ardından Antalya'da emeklilerden yoğun tepki geldi. Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, emeklilerin telefonlarının kilitlendiğini belirterek, "Emekliler çok öfkeli. 'Onca yıl çalıştık, emek verdik, kira dahi ödenmez bu maaşla' diyorlar" dedi.

Zammı eleştiren Tezcan, "Bu zam emekliye yaramadı. 7 bin 500 liranın yüzde 37’si zaten 10 bin lira oluyordu. Kök maaşı 7 bin 500 lira olanlara hiç zam yaptık demesinler. Bu yapılan zam en düşük BAĞ-KUR’luya yaradı" ifadelerini kullandı.

"BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ?"

Yapılan zam açıklamasının ardından öfkeli ve kırgın olduğunu belirten emekli Neşe Tosun, "Onca yıl ben bu ülke için çalıştım, didindim. Günün sonunda kira ve fatura ödeyemez haldeyim. Emeklilere asgari ücret vermek çok mu zor? Antalya’da bir kira olmuş en az 10 bin lira. Kira ödedikten sonra duvarları kemireceğiz herhalde" dedi. Emekliler, "Biz insan değil miyiz?" diyerek isyanlarını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet