Antalya'da yabancı sermayeli şirket patlaması! 9 ayda 666 yeni kuruluş

Antalya'da turizmin yanı sıra bilişim, tarım, emlak ve inşaat sektörlerine yapılan yatırımlarla dikkat çeken yabancı ortaklı şirketler, 9 ayda 666 yeni kuruluşla kente ivme kazandırdı. İstanbul'un ardından en çok yabancı şirketi ağırlayan Antalya'da Rusya ilk sırayı aldı.

Yayınlanma:
Antalya'da yabancı sermayeli şirket patlaması! 9 ayda 666 yeni kuruluş

Antalya, yılın ilk 9 ayında yabancı ortaklı şirketlerin gözdesi oldu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) verilerine göre, 666 yeni yabancı ortaklı şirket bu süre zarfında kentte kuruldu. Bu artışla birlikte Antalya, en çok yabancı şirketin kurulduğu iller arasında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı. Özellikle 1224 şirketle Rusya'nın öncülüğünde, Antalya, yabancı sermayeli işletmelerin tercihi haline geldi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, turizmin yanı sıra tarım, sanayi, ve ticarette de büyük gelişmeler yaşandığını belirtti. Kentte faaliyet gösteren 35 bin firmanın 6 bin 108'inin yabancı ortaklı olduğunu ifade eden Bahar, "1224 şirketle Rusya ilk sırada yer alıyor. Rusya'yı 751 şirketle Almanya, 676 şirketle İran ve 302 şirketle Azerbaycan takip ediyor. Ukrayna ise 270 şirketle listenin beşinci sırasında bulunuyor" şeklinde konuştu.

Bahar, 9 ay içinde 666 yeni şirketin kurulduğunu, ancak bu süre zarfında önceki yıllarda faaliyet gösteren 253 şirketin faaliyetine ara verdiğini de ekledi. Yabancıların özellikle bilişim, tarım, emlak ve inşaat sektörlerine ilgi gösterdiğini vurgulayan Bahar, Antalya'nın bu alandaki çeşitlenmeye hızla adapte olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet