Araç sahiplerine sevindiren haber! Akaryakıta indirim geliyor

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı akaryakıt fiyatları da hızla değişim göstermeye devam ediyor. Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 15 kuruşluk indirim bekleniyor.

Yayınlanma:
Araç sahiplerine sevindiren haber! Akaryakıta indirim geliyor

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarında da sık sık değişikliğe neden oluyor. Benzine son olarak 14 Eylül Perşembe günü 1,64 TL, motorinin litre fiyatına ise 13 Eylül Çarşamba günü 2,03 TL zam yapıldı.

Sektör kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre salı gecesinden itibaren çarşamba gününden geçerli olmak üzere benzine 1,15 TL indirim bekleniyor.

16 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseltilmişti. ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda 6 lira fiyat artışı meydana gelmişti. 16 Temmuz Pazar günü itibarıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatları 34,01 TL olurken motorin fiyatları ise 32,36 TL olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet