Asgari ücret ne kadar olacak?

Eylül ayı için enflasyon rakamları açıklandıktan sonra gözler asgari ücret için gelecek zamlara çevrildi. Vatandaşlar '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken hükümete yakınlığı ile bilenen gazeteci Cem Küçük'ten 2024 asgari ücret zamları ile ilgili bilgi geldi.

Yayınlanma:
Asgari ücret ne kadar olacak?

Eylül ayı enflasyon rakamının açıklanması ile birlikte gözler asgari ücrete zammına çevrilmiş durumda. Milyonlar çalışan '2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırırken hükümete yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ten flaş bir açıklama geldi. Canlı yayında müjdeli haberi duyurdu.

CANLI YAYINDA DUYURDU: ASGARİ ÜCRETE DEV ZAM YOLDA!

Temmuz ayında yapılan düzenleme ile asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Eylül ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından gözler Ocak ayı zammına çevrildi. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 2024 asgari ücret zammı belli oldu mu?' sorularını araştırırken Cem Küçük'ten flaş bir açıklama geldi. Canlı yayında yapılacak zam oranını açıkladı.

hghghg-2023-10-05t141344-148.jpg

"15 BİN TL'NİN ÜZERİNE ÇIKACAK"

TGRT'deki canlı yayında konuşan Cem Küçük, asgari ücret zammına ilişkin önemli bilgiler aktardı. Asgari ücrete en az yüzde 40 zam gelebileceğini ifade eden Cem Küçük, "En az yüzde 40 zam. Asgari ücretin 15 bin TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ekonomik olarak işverene yükü nedeniyle 13 bin TL'ye de çıkabilir. Gerçek enflasyon dikkate alındığında ise yapılan zamla ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

yeni-hjjhhj-1.jpg

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz önümüzdeki yıl uygulanacak zam oranlarına ilişkin çalışmalara başlamadı. Son olarak memur ve emekli maaşlarında yaşanan artışın ardından asgari ücret zammında ise beklenti arttı. Son olarak Temmuz ayında asgari ücrete %34 oranında ara zam yapılarak 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Henüz zam oranlarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan resmi bir açıklama bulunmuyor.

İşveren, işçi sendikaları görüşmelerinin ardından asgari ücrete ilişkin beklentiler ortaya çıkacak ve değerlendirmeler yapılacak. Hükümetin kararının ardından ise 2024 yılında uygulanacak Asgari ücret belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet