Asgari ücret zammında flaş gelişme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kimseyi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz' sözünün ardından gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammında detaylar belli olmaya başladı.

Yayınlanma:
Asgari ücret zammında flaş gelişme!

Asgari ücret zammı hakkında flaş bir duyuru gerçekleşti. Sonunda milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında yapılacak rakam belli oldu. Ankara kulislerinden gelen haber vatandaşları bayram ettirecek. TÜRK-İş'ten gelen açıklama herkesi sevince boğdu. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Ankara kulislerinden müjdeli haber geldi. Maaşlara rekor am geliyor! Kimse bu rakamı beklemiyordu. Çalışanlar çifte bayram yaşayacak. İşte son dakika asgari ücret zammı haberinin detayları...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı hakkında Ankara'dan bilgiler aktarılmaya devam ediliyor. TÜRK-İş’ten asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi. Masada şuan için 3 formül yer alırken gelen son rakam çalışanları heyecana boğdu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA FLAŞ GELİŞME! TÜRK-İŞ AÇIKLADI

Asgari ücret mevcut durumda Temmuz ayında uygulanan ara zam ile net 11.402 olarak uygulanıyor. Yeni asgari ücret belirlenirken 3 başlık referans olacak. 6 aylık enflasyon rakamları ve memur zam beklentileri dikkate alındığında yüzde 39,61 ve yüzde 51,46 oranı yeni asgari ücret için zam müzakereleri olarak masada yer alacak. Bu şekilde incelendiği zaman yeni asgari ücret zammı yüzde 40, 45 ve 50 formülü üzerinde şekillenecek.

OCAK AYINDA MAAŞLARA REKOR ZAM GELİYOR

Şuan için asgari ücret zammında belirsizlikler olsada uzmanlar tarafından yapılan tahminler ile belli bir rakama ulaşmak mümkün. Ancak kesin rakamlar için Ocak ayını beklememiz gerekiyor. Bu süre zarfında, hem işçilerin hem de işverenlerin mali planlamalarını yaparken bu tahminleri göz önünde bulundurmaları önemlidir.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, şu ifadeleri kullandı; Memur, memur emeklilerine yüzde 50 artış olacağı için asgari ücretliler de kendilerine bu minvalde bir artış bekliyor. Burada piyasanın dengeleri de önemli. İşveren dolar bazında maliyet konusunda zaten sıkıntıda. Bazı üretimler yurt dışına kaymaya başladı. Asgari ücret rakamının işçilik maliyetleri açısından önemli bir yeri var. Bu en düşük ücrettir. Türkiye’nin en ücra köşesinde çalışanın da büyükşehirde çalışanın da aynı asgari ücret üzerinden değerlendirildiğini belirtmek gerekiyor. Ama büyükşehirlerde asgari ücret rakamı her zaman için farklı olmuştur. Resmiyette asgari ücret rakamı olsa da bunun üzerinde bir rakamla birlikte işçiler çalıştırılmıştır.

Asgari ücret konuşmalarında bölgesel asgari ücretin değerlendirilmesi gerekiyor. Eğer bu olursa büyükşehirlerdeki adaletsizlik ortadan kalkmış olur. Özetle şu anda bir asgari ücretlinin maaşı 11 bin 402 TL seviyesinde. Asgari ücrete yüzde 40 oranında artış olursa 15 bin 963 TL, yüzde 45 zam olursa 16 bin 533 TL, yüzde 50 oranında artış olursa 17 bin 103 TL seviyesine gelecek.

ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Yeni yıla birkaç ay kala asgari ücret görüşmeleri beklenmeye başlandı. Türk İş Başkanı Ergün Atalay, 20 Kasım’dan sonra asgari ücret görüşmeleri ile ilgili yeni bir komisyon kurulacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet