Bakan Işıkhan'dan kesin tarih! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye müjdesi sonunda netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrası açıkladı. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
Bakan Işıkhan'dan kesin tarih! Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli vatandaşların merakla beklediği 5 bin lira değerindeki emekli ikramiyesi için kesin tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, emekli ikramiyesi ödemelerinin ne zaman yapılacağını duyurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen madde gereği, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılacak. Bu karar, milyonlarca emekli vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle beklenirken, ödeme tarihleri hakkında da yoğun bir merak bulunuyor.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Ödemeler Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor" dedi. Bu açıklama, emekli vatandaşlar için büyük bir beklentiyi sona erdirdi.

Emekli ikramiyesi ödemesi, tek seferlik olarak gerçekleşecek ve sadece bu yıla özgü olarak yapılacak. İkramiye, çalışan emeklilere verilmeyecek ve sadece çalışmayan emeklileri kapsayacak. Ayrıca, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da bu ikramiyeden faydalanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanların ikramiye alırken oranları da şu şekilde olacak: Dul ve çocuksuz olanlar yüzde 75, dul ve çocuğu olanlar yüzde 50, yetimler ise yüzde 25 oranında ikramiyeden yararlanacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet