Bakan Yumaklı: Hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek!

Bakan Yumaklı, Antalya'da düzenlenen "Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı" açılışında, hayvancılık sektörüne son 21 yılda sağlanan 312 milyar lira destek hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Bakan Yumaklı: Hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya'da düzenlenen "Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı" açılışında yaptığı konuşmada, son 21 yılda hayvancılık sektörüne toplamda 312 milyar lira destek sağlandığını ve bu desteğin 2024 yılında da devam edeceğini ifade etti. Uygun kredilerle yetiştiricilere 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandırıldığını belirten Bakan Yumaklı, ayrıca hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödendiğini vurguladı.

Bakan Yumaklı, 2024 yılında hayvancılık sektörüne sağlanacak 19.1 milyar lira destekle ilgili olarak, "Üretimi artırıp, markalaşan ürünlerimizle ihracatı artırmak istiyoruz. Dünya artık farklı bir yöne doğru evrilmeye başladı ve bu süreçten iyi çıkabilmek zorundayız. 2050 yılında nüfusumuzun yaklaşık yüzde 25 artarak 105 milyonu geçeceğini bilmemiz gerekiyor. Bu gerçekten hareketle, yeni normali de göz önüne alarak hayvancılık ve süt sektöründe politikalarımızı revize etmemiz gerekir" dedi.

Bakan Yumaklı, tarımsal örgütlerin derecelendirilmesi konusunu da ele alarak, "Tarımsal örgütlerimizin çoğunluğunun görevlerini yerine getirecek kapasiteye sahip olmadığını söylemem gerekiyor. ’Birinci Derece’ olmaya hak kazanan örgütler, tarımsal desteklerden daha fazla yararlanacak ve karar alma süreçlerine katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet