Balık Piyasasında Denge Sarsıldı

Karadeniz'de meydana gelen şiddetli fırtına, hamsi avlanmasını olumsuz etkileyerek fiyatlarda büyük artışa sebep oldu. Balıkçılar, 3 kilogramı 100 TL'den satılan hamsinin, fırtınanın etkisiyle fiyatının 50 TL'ye düştüğünü açıkladı. Hamsinin azalmasıyla birlikte diğer balık türlerinin de fiyatlarında artış görüldü.

Yayınlanma:
Balık Piyasasında Denge Sarsıldı

Karadeniz'de yaşanan şiddetli fırtına, hamsi avlanmasını olumsuz etkileyerek balık piyasasında fiyat dengesini altüst etti. Balıkçılar, fırtınanın hamsi avlanmasını azalttığını ve bu durumun fiyatları uçurduğunu belirtiyor.

Hamsi, normalde 3 kilogramı 100 TL gibi bir fiyatla satılırken, fırtınanın etkisiyle bu fiyatın neredeyse yarı yarıya düştüğü ifade ediliyor. Balıkçı esnafı, hamsinin azalmasının fiyatları yükselttiğini ve kilosunun 50 TL'ye kadar düştüğünü aktarıyor.

Ahmet Çoğalmış, “Hamsi genellikle Hopa ile Akçaabat arasında avlanıyor. Fırtınadan dolayı hamsi azaldı, bu da fiyatların yükselmesine sebep oldu. Şu an piyasadaki en uygun balık hamsi olduğu için vatandaşlar bu yöne talep gösteriyor” şeklinde açıklamada bulundu.

KARADENİZ FIRTINASIYLA HAMSİ FİYATLARI YÜKSELDİ

Mehmet Örseloğlu ise, “Denizin bozuk olmasından dolayı hamsi fiyatlarının yükseldiğini gözlemliyoruz. Havaların ani değişimiyle birlikte hamsinin kaybolduğunu görüyoruz” dedi.

Hamsinin yanı sıra diğer balık türlerinde de fiyat artışı yaşandığı belirtiliyor. Gökmen Aydın, “Bugün hamsi az geldiği için kilosunu 50 TL’den satıyoruz. Diğer balık çeşitlerimizde de fiyat artışı var; istavrit 50 TL, mezgit 100 TL, somon 150 TL, çupra 175 TL, kefal 75 TL, alabalık 125 TL şeklinde sıraladı.

Bu ani fiyat değişiklikleri, özellikle balık piyasasının dengesini sarsarken, kıyı balıkçılarının denize açılamaması nedeniyle bazı balık türlerinin eksik olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet