BİSAM'ın Kasım Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yapılan kasım ayı araştırmasına göre, bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gereken aylık harcama tutarı 13 bin 745 lira olarak belirlendi. Yoksulluk sınırı ise 47 bin 544 lira olarak hesaplandı.

Yayınlanma:
BİSAM'ın Kasım Ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu

Birleşik Metal İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını yayınladı. Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenme için aylık yapması gereken minimum harcama tutarı 13 bin 745 lira olarak hesaplandı.

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Tutarları

Raporda, sadece gıda harcamaları için gereken açlık sınırı 13 bin 745 lira olarak belirtilirken, yoksulluk sınırı ise 47 bin 544 lira olarak hesaplandı. Bu tutarlar, ailenin eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma, ulaşım gibi diğer temel ihtiyaçlarını da kapsıyor.

Yaş Gruplarına Göre Gıda Harcaması

Raporda, farklı yaş grupları için gıda harcamaları da ayrıntılı bir şekilde incelendi. Yetişkin bir erkek için aylık gıda harcaması 3 bin 753 lira, bir kadın için 3 bin 603 lira, 15-18 yaş arası bir genç için 3 bin 860 lira ve 4-6 yaş arası bir çocuk için 2 bin 528 lira olarak belirlendi.

Toplam Aile Bütçesine Etkisi

BİSAM'ın raporuna göre, sağlıklı bir biçimde beslenmenin toplam aile bütçesine olan maliyeti 13 bin 745 lira olarak tespit edildi. Ancak bu tutar, sadece gıda için yapılması gereken zorunlu harcamayı temsil ediyor. Diğer temel ihtiyaçlarla birlikte toplam harcama tutarı 47 bin 544 liraya çıkıyor. Bu veriler, ailelerin maddi yükünü ve temel ihtiyaçları karşılamak için gereken finansal kaynağın büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet